Izvor: eKapija | Utorak, 12.06.2018.| 15:53

Izgradnja tunela ispod Kadinjače rešava problem rizičnih serpentina - Razmatrane četiri trase, dužina 1.350 metara

Ilustracija (Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)
U cilju poboljšanja puteva između Bajine Bašte i Užica moderni tunel ispod Kadinjače spojiće ne samo dva grada, nego i dve države - Srbiju i BiH. Ovaj tunel trebalo bi da skrati put između dva grada za 6 km, a vremenski za 15-20 minuta, dok bi projektovana brzina prolaska vozila kroz ovaj objekat bila 80 km/h.

Njime će se izbeći i niz rizičnih lakat krivina ispod Kadinjače koje snegovi znaju da učine teško prohodnim i koje žiteljima ovog kraja, ali i drugim vozačima koji se nađu na ovoj deonici zadaju velike muke posebno tokom zime, kada taj put često i nije prohodan.

Planirani tunel će biti dug 1.350m. Ulaz iz pravca Bajine Bašte, računajući i pristupni put, bio bi u ataru sela Zaglavak, dok bi izlaz bio u Volujačkom polju na teritoriji Užica.

U Planu detaljne regulacije za tunel ispod prevoja Kadinjača, na deonici državnog puta Dub-Dubci, koji je na javnom uvidu do 15. juna, planiranom izgradnjom tunela ispod Kadinjače definiše se i koridor autoputa kao i rasplet državnih puteva prvog i drugog reda. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.