NavMenu

Turski Erteks u julu počinje izgradnju fabrike eko kože u Arilju

Izvor: Glas zapadne Srbije Utorak, 12.06.2018. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: Jan Faukner/shutterstock.com)
Turska kompanija Erteks koja se bavi proizvodnjom sirovina od eko kože potpisala je memorandum o saradnji sa predstavnicima opštine Arilje.

- Za mesec dana počinjemo sa izgradnjom fabrike koju ćemo opremiti najsavremenijom tehnologijom. Osim postojećih, kupljeni su i dodatni filteri za prečišćavanje otpadnih voda koji su čak i iznad standarda Evropske unije. Planiramo da 80% celokupne proizvodnje izvozimo na evropsko i rusko tržište, i da mesčni izvoz bude preko 2 mil EUR - izjavio je Mustafa Leventoglu, vlasnik kompanije Erteks.

Vodeća kompanija u proizvodnji eko kože odlučna je da proizvodnju proširi na srpsko tržište, a buduća fabrika zadovoljavaće sve ekološke standarde.

- Dugo smo tragali za adekvatnim investitorima i tražili da to bude delatnost koje nema u našoj opštini. Saradnja sa turskom kompanijom Erteks je pun pogodak i nadam se da će pored što je prestonica maline i tekstila, Arilje uskoro postati i prestonica eko kože u Srbiji. Otvaranjem fabrike posao će dobiti od 250 do 400 ljudi, a zaposleni radnici neće imati platu ispod republičkog proseka. Pored radnika sa srednjom stručnom spremom u novim pogonima biće zaposleni i inženjeri - kaže Zoran Todorović, predsednik opštine Arilje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.