NavMenu

Krušik investira više od 10 mil EUR u 2018. godini - Krenuo plasman akumulatora, ulaganja i u proizvodnju minobacačke opreme

Izvor: eKapija Petak, 08.06.2018. 16:15
Komentari
Podeli
Krušik holding ove godine će investirati više od 10 mil EUR, kažu iz ove kompanije za naš portal. Neke od investicija su već realizovane, a neke će tek biti.

Valjevska kompanija je, između ostalog, ponovo pokrenula proizvodnju akumulatora u posrnuloj fabrici imenjakinji.

Naime, Krušik holding je u novembru 2017. godine, po početnoj ceni od oko 72 miliona dinara kupio Krušik akumulatore. Kompanija je za manje od godinu dana sredila hale i kupila nove mašine, te obnovila proizvodnju.

- Mi smo kupili firmu Krušik akumulatori, posle višegodišnjih problema funkcionisanja nakon privatizacije. To je jedini proizvođač nikl-kadmijumskih (Ni-Cd) i srebro-cink (Ag-Zn) akumulatora i akumulatorskih baterija za vojsku, železnicu, elektroprivredu i ostalih grana industrije u ovom delu Evrope - objašnjavaju iz Krušik holdinga.

Oni dodaju da su ove godine spremni da isporuče kupcima sve tipove Ni-Cd i Ag-Zn akumulatora i akumulatorskih baterija.

- Počeli su nam se vraćati stari kupci. Isporučili smo određene količine Ni-Cd akumulatora za železnicu Hrvatske, kupce iz Nemačke, domaću termoelektranu Nikola Tesla u Obrenovcu, železnicu Srbije, železnicu Crne Gore i manji poslovi za Makedoniju. Ag-Zn akumulatori su trenutno u realizaciji proizvodnje za Vojsku Srbije. Ulažemo znatna sredstva u modernizaciju tehnologije, efikasniju proizvodnju i proširenje lepeze proizvoda, da bi bili konkurentni na svetskom tržištu - kažu iz ove kompanije.

Iz Krušik hodinga napominju da poseduju sertifikate integrisanih menadžment sistema od dva sertifikaciona tela, domaćeg - Vojne kontrole kvaliteta Ministarstva odbrane Republike Srbije i stranog - SGS Societe Generale de Surveillance SA, što garantuje visok kvalitet proizvoda.


Proširenje kapaciteta za minobacačku opremu

U valjevskoj fabrici počela je priprema za izgradnju novih hala u kojim će biti automatizovana proizvodnja minobacačke opreme.

- Planiramo da ove hale izgradimo do kraja godine. Trenutno se ruše postojeći objekti u ovom delu - kažu iz Krušika.

Objekat će, kako napominju, biti za laboraciju raketnog programa.

- Zbog povećane potražnje ovih proizvoda na međunarodnom i domaćem tržištu prinuđeni smo da do kraja ove i početka sledeće godine proširimo kapacitete, to podrazumeva izgradnju nove hale i nabavku opreme za laboraciju raketnog programa - dodaju oni.

Podsetimo, Krušik izvozi 95% svoje proizvodnje najviše u Aziju. SAD i Afriku.

S.Š.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.