Izvor: Beta | Nedelja, 10.06.2018.| 15:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbija zemlja radne emigracije - Na rad u inostranstvo 2017. godine otišlo 13.916 radnika

(Foto: tai11/shutterstock.com)
Srbija je zemlja radne emigracije, jer je 2016. godine na rad u inostranstvo upućeno (detaširano) oko 10.580 radnika, a prošle 13.916 radnika, rekla je u petak (8. juna 2018. godine) savetnica u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nada Gavrilović.

Ona je na okruglom stolu o unapređenju položaja radnika na radu u inosranstvu rekla da je urađen Nacrt izmena i dopuna Zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo, pa poslodavci više neće prijavljivati njihov odlazak tom ministarstvu, već samo Centralnom registru Ministarstva finansija, odnosno Poreskoj upravi.

- Poslodavac je oslobođen te obaveze, ali će Centralni registar obaveštavati nadležno ministarstvo kvartalno, polugodišnje i godišnje, pa će na sajtu moći da se vidi gde radnici rade - rekla je Gavrilović.

Ona je istakla da poslodavac ne sme poslati radnika na rad u inostranstvo, ako je zaposlen manje od tri meseca u toj firmi.

Vlasnik firme, kako je rekla, dužan je da radniku obezbedi odlazak i povratak, zdravstveno osiguranje, bezbednost na radu i platu koja za isti posao nije manja od plate radnika te zemlje.

Gavrilović je rekla da je u poslednje vreme naglo porastao broj fiktivnih poslodavaca u Vojvodini koji upućuju radnike na rad u inostranstvo, a prva na listi zemalja gde se trenutno najviše odlazi je Slovačka.

- Fiktivni poslodavci sa radnicima koje vode u inostranstvo na rad sklapaju ugovore na granici ili čak kad stignu u zemlju i oni su ustvari trgovci ljudima - rekla je Gavrilović.

Ona je dodala da država ništa ne zna o radnicima koji u ambasadama pojedinih država dobijaju vize i odlaze uz mogućnost da za pola godine dovedu i porodicu.

Predstavnik Sindikata radnika u građevinarstvu Saša Torlaković rekao je da je u poslednje vreme "nezaustavljiv odlazak" radnika na rad na crno u inostranstvo i da u Srbiji gotovo da nema više dobrih građevinskih radnika ili ako ih i ima plaćaju se mesečno oko 1.000 EUR.

- Poslodavce treba drakonski kazniti da se nauče pameti i ne zloupotrebljavaju radnike, jer kada se u toj zemlji otkriju zloupotrebe to šteti ugledu Srbije i zatvara to tržište za druge radnike i poslodavce koji poštuju zakon - rekao je Torlaković.

Dodao je da je poznat slučaj britanske firme koja je navodno ovde obučavala radnike za proizvodnju maski za kiseonik, a potom ih navodno odvela u Englesku na specijalizaciju, a ustvari ih je zaposlila pod lošijim uslovima od domaćih radnika.

Načelnica u Inspektoratu rada Maja Ilić rekla je da je inspekcija nedavno u Vojvodini otkrila petnaestak poslodavaca, ustvari posrednika koji su slali radnike na rad u inostranstvo, a da kod njih nisu bili zaposleni, kako zakon predviđa, najmanje tri meseca.

- Poslodavci najšešće krše zakon tako što ne obezbede sigurnost na radu, pa se povređivanja kriju - rekla je Ilić i dodala da su otkrivene i lažne dozvole sa pravom fotografijom radnika, ali sa netačnim ličnim podacima.

Predstavnica Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Dragana Petković Gajić rekla je da je u maju ove godine u EU usvojen socijalni paket za detaširane radnike u inostranstvo koji treba da obezbedi uslove i zaradu kao i za domaće radnike.

Tim zakonom, prema njenim rečima, međutim nisu obuhvaćeni radnici koji se bave međunarodnim transportom i čija se prava u najvećoj meri ne poštuju, jer je, zbog njihovog kretanja, objektivno teško utvrditi da li poslodavac ispunjava sve obaveze.

- O evropskom socijalnom paketu postoje dva mišljenja, jedno je da je njegov cilj da poslodavci poštuju prava radnika i da se spreči socijalni damping, a drugi da su to smislile Nemačka i Francuska da bi smanjile priliv radne snage, jer poslodavci neće moći da ispune predviđene uslove, što je uvođenje radnog protekcionizma - rekla je Petković Gajić.

Ona je istakla da će SSSS intenzivirati veze sa sindikatima u inostranstvu i da će radnici moći da zatraže pomoć u slučaju da ih poslodavci zloupotrebljavaju.

- Problem je, međutim što većina tih ljudi koji su otišli na rad nemaju informaciju o tome pa će i SSSS izraditi mapu sindikata i objaviti informacije o osnovnim uslovima rada - rekla je Petković Gajić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE