NavMenu

Završetak gasifikacije opštine Topola 15. juna - Investicija vredna 15 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.06.2018. 09:57
Komentari
Podeli
(Foto: tashbulatova/shutterstock.com)
Grejanje na gas Topola će dobiti 15. juna, kada će svečano biti obeležen završetak radova na gasifikaciji opštine i pušteni prvi priključci. Ovom događaju prisustvovaće čelni ljudi Srbijagasa i Ministarstva energetike kao i kancelarije za javna ulaganja, navodi Top press.

Ukupna investicija je vredna više od 15 mil EUR, a investitor je Srbijagas u saradnji sa opštinom Topola koja je rešavala imovinsko pravne odnose.

Nadležni iz lokalne samouprave su već održali sastanak sa predstavnicima Srbijagasa vezano za proceduru oko priključaka građana i privrede. Sastanku su prisustvovali tehnički direktor Srbija gasa Aca Vučić, kao i direktor poslovnice Srbija gasa iz Kragujevca. Dolazak u Topolu 15 juna potvrdio je i ministar energetike Aleksandar Antić.

- Prvo će gas biti pušten, 15. juna, u OŠ Karađorđe u Topoli i novoizgrađenoj fabrici za sušenje voća Bolero koja će odmah nakon toga krenuti da radi i zaposliti oko 40 radnika. To će biti najmodernija sušara u Srbiji i sušiće sve vrste voća, a bez prirodnog gasa njihov rad bio bi nemoguć - navodi redsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović.

Opština Topola i njeni korisnici, škole, javne ustanove kao što su vrtić, Dom zdravlja samo za jednu grejnu sezonu su plaćale ukupno više od 23 miliona dinara i to pretežno za lož ulje, što je ogroman trošak koji već u prvoj grejnoj sezoni će biti smanjen bar za 20%.


- Cena priključka je sada oko 700 EUR u dinarskoj protivvrednosti, a nadzorni odbor Srbijagasa će do 15. juna doneti odluku o posebnim popustima za Topolu koji će važiti u 2018. godini kako bi što veći broj domaćinstava prešao na gas. Po ovome ćemo biti posebni u Šumadiji jer nijedna opština nije gasifikovala celu svoju teritoriju. Svi preseci ka domaćinstvima su ostavljeni optimalni tako da nema bojazni da će bilo šta praviti problem - zaključuje Jovanović za Top press.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.