Izvor: Promo | Sreda, 06.06.2018.| 17:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

SAP predstavio moderna rešenja za CRM i upravljanje podacima

Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)
Na godišnjoj konferenciji SAPPHIRENOW, koja se održava u Orlandu, generalni direktor SAP SE Bill McDermott formalno je predstavio SAP C/4HANA, paket rešenja koja će omogućiti kompanijama da efikasnije usluže i zadrže svoje korisnike, i koja će promeniti dosadašnji pogled na CRM (Customer relationship management) rešenja. SAP je takođe objavio SAP HANA Data Management Suite, sveobuhvatno rešenje koje kompanijama omogućava da podatke pretvore u poslovno korisnu informaciu.

SAP C/4HANA je integrativna ponuda kreirana da modernizuje nasleđe CRM rešenja. Kao nastavak akvizicija tržišnih lidera Hybris, Gigya i CallidusCloud, SAP udružuje ova rešenja kako bi podržao sve funkcije koje podrazumevaju odnos sa kupcem/korisnikom, kao što su zaštita podataka, marketing, trgovina, prodaja i korisnički servis.

- SAP prvi uvodi promenu u status quo CRM rešenja. CRM sistemi bili su fokusirani na prodaju; SAP C/4HANA rešenja fokus okreću ka kupcu, odnosno korisniku. Mi prepoznajemo da sve linije poslovanja jedne kompanije moraju imati preciznu i celovitu sliku kupca - rekao je McDermott.

SAP C/4HANA je u potpunosti integrisan sa SAP portfolijom poslovnih aplikacija, počevši od tržišno vodećeg ERP-a - SAP S/4HANA. Kombinacija mašinskog učenja koje omogućava SAP Leonardo, set novih tehnologija koje je kompanija predstavila prošle godine, kao i SAP HANA Data Management Suite, omogućava kompanijama da obezbede vidljivost i kontrolu naizgled nestrukturisanih podataka. Sveopšta strategija kompanije fokusirana je na podršku kompanijama u vođenju inteligentnog poslovanja.

U sklopu strategije SAP je objavio akviziciju švajcarske kompanije Coresystems AG, čime širi ponudu rešenja i poboljšava iskustvo korisničkog servisa, sa akcentom na industrije proizvodnje, energije, tehnologije i telekomunikacija. Coresystems servisna platforma omogućava zakazivanje servisa u realnom vremenu i koristi veštačku inteligenciju – powered crowed-service tehnologiju, što omogućava pretragu baze zaposlenih, frilensera i partnera kako bi najkvalifikovaniji tehničar, uzimajući u obzir njegovo iskustvo, lokaciju i dostupnost, odgovorio na zahtev korisnika.

Upravljanje podacima za pristup kupcima

Svi sistemi baziraju se na podacima, ipak kompanije se suočavaju sa izazovom upotrebe podataka koji nisu u transakcionim sistemima, već kruže negde između procesa, mašina i ljudi. Radi se o podacima koji moraju biti preuzeti, pripremljeni i pretočeni u informacije relevantne za poslovanje. SAP HANA Data Management Suite omogućava da se masivne količine podataka – strukturisanih i nestrukturisanih – pretoče u korisno i upotrebljivo znanje, bez obzira na njihovu prirodu. SAP HANA Data Management Suite omogućava korisnicima da maksimiziraju potencijal podataka bezbedno, jednostavno i efikasno.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.