Izvor: eKapija | Utorak, 05.06.2018.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Perfom iz Požege širi proizvodne kapacitete - U planu i izlazak na tržišta istočnih zemalja

Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Preduzeće Perfom iz Požege dobiće sledeće godine novu proizvodnu halu koja će, prema rečima Dragana Jovićevića, menadžera prodaje u toj firmi, biti sagrađena na zemljištu površine jednog hektara, koje su nedavno kupili.

- U poslednjih nekoliko godina broj kupaca značajno je povećan, pa samim tim i kapaciteti, kako u broju zaposlenih, tako i u proizvodnim objektima, moraju da se povećavaju. U te svrhe poslužiće i nova hala - objašnjava Jovićević za eKapiju.

U toj hali nastaviće dalji razvoj proizvodnje i prerade perforiranih limova koji se primenjuju u reciklažnoj industriji, rudarstvu, energetici, građevinarstvu, procesnoj industriji, brodogradnji, mašinogradnji, industriji hrane i pića, pekarskoj industriji, industrijskom održavanju...

- Usmereni smo generalno na građevinsku industriju, reciklažu materijala, proizvodimo razna sita za mašine za reciklažu, sita za rudarstvo, kamenolome - kaže Jovićević.

(Foto: Patrick Foto/shutterstock.com )
Osim toga, ključni proizvodi ove požeške firme su limene table i trake, paneli i table, orebreni limovi, protivklizna gazišta - perforirana i orebrena (stepenici, profili, navozi, merdevine), varena rešetkasta gazišta (stepenici, podesti), nosači kablova sa priborom, plehovi, tepsije, kolica i alat za pekarsku industriju. Perfom proizvodi i limene magacinske stalaže i izložbene panoe, kante za otpatke, posude, autoklave.

Osim proizvodnje, Perfom klijentima nudi i usluge perforacije, mehaničkog peglanja limova, preciznog isecanja, sečenja, savijanja, rolovanja, plastične deformacije materijala, varenja, razvoja i proizvodnje probnih uzoraka.

Sve proizvode prave po zahtevu i želji kupaca koje, osim u Srbiji, pronalaze i u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Švedskoj, Danskoj, Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji.

- Trudimo se da budemo prisutni na domaćem tržištu, s tim što je glavna preokupacija u poslednjih nekoliko godina plasman u inostranstvo. Cilj nam je da ne zapostavimo domaće tržište i zadovoljni smo trenutnom pozicijom, sa težnjom da tako i ostane - objašnjava naš sagovornik.

Plan kompanije je da na postojećim tržištima pronađe nove kupce.

- Sada nam je akcenat na tome, a u narednim godinama razmotrićemo izlazak na nova tržišta - objašnjava Jovićević za eKapiju.

(Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
S tim u vezi, kako dodaje, u planu je da i na istoku ubuduće budu uspešni kao u zemljama Zapadne Evrope, pa su tako u poslednjih nekoliko godina izlagali na sajmovima u Rusiji, Kazahstanu i Rumuniji.

Svoje proizvode nedavno su predstavili i posetiocima Međunarodnog sajma tehnike u Beogradu, a prema Jovićevićevim rečima, postoji razlika u odnosu na sajmove istih karakteristika u Srbiji i inostranstvu.

- Kod nas sajmovi ne prate trendove i razvoj savremene tehnike, za razliku od inostranih manifestacija i industrije generalno. Ovde sve malo kasnije stiže - zaključuje menadžer prodaje u preduzeću Perfom.

Ova porodična firma korene vuče od 1942. godine, kada je nastala kovačko-kolarska radnja, da bi 1981. glavna delatnost preduzeća, koje danas zapošljava stotinak radnika, postala proizvodnja performiranih limova i srodnih proizvoda.

K.S.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.