Izvor: eKapija | Utorak, 05.06.2018.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nagrada za 24 najuspešnija brenda - Dodeljena priznanja Najbolje iz Srbije 2017

Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su priznanja najuspešnijim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj svečanosti akcije Najbolje iz Srbije 2017, saopštili su iz PKS-a.

Pod sloganom ovogodišnjeg takmičenja "Kako se na našem kaže BRAVO", priznanje je, uručeno u 24 kategorije, među kojima su tri nove – Najbolji hotel, Najbolji "mali" turistički smeštaj i Najbolji organski proizvod.

- Najbolje iz Srbije je naš način da kažemo "bravo" – da nagradimo, podržimo i promovišemo najuspešnije brendove i podstaknemo manje dobre da budu bolji. Za naše kompanije to je put do veće vidljivosti i bolje tržišne pozicije, što potvrđuju iskustva i dosadašnjih dobitnika. Ova nagrada otvara vrata novih potrošača i partnera, baš zato što se ne kupuje i ne dobija, već zaslužuje - izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Kako kaže, ove godine su, prateći savremene trendove u poslovanju i na tržištu, uveli i nove kategorije za perspektivne turističke brendove i organske proizvode.

- Među ovogodišnjim pobednicima su stari znanci, velike kompanije, regionalni igrači koje godinama nose oznaku Najbolje iz Srbije i robni brendovi sa tradicijom, prepoznatljivi ne samo na domaćem nego i na međunarodnom tržištu, ali i neke nove mlade, inovativne firme iz preduzetničke zajednice, i poljoprivredna gazdinstva čiji proizvodi će uz naše "bravo" lakše osvajati kupce i probijati se u svetu - rekao je predsednik PKS.

U kategoriji robe svakodnevne potrošnje najbolji robni brendovi su ajvar Bakina tajna u sektoru hrane, Nectar Family u sektoru pića, dok je u oblasti hemije, kozmetike, farmaceutskih i ostalih proizvoda nagrada Najbolje iz Srbije 2017, pripala brendu Merix.

P.S. Fashion nagrađen je u kategoriji odeća, tekstil i obuća, najbolji proizvodi za kuću su Gorenje aparati za domaćinstvo, dok je Pirotska peglana kobasica ponela titulu najboljeg lokalnog brenda.

Vodeći brend sa oznakom geografskog porekla je Sremski kulen, najbolji organski proizvod Spanać iz Carske bare, a Vrtlari su nagrađeni za uvođenje novog brenda.

- Prestižno priznanje Najbolje iz Srbije ove godine ponela su 24 brenda, a struktura učesnika akcije, od malih poljoprivrednih gazdinstava do velikih sistema sa nekoliko hiljada zaposlenih, dokaz je da privreda Srbije u svakoj oblasti, od agrara, preko turizma, do energetike, ima kvalitetne brendove, istakla je Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

Za najbolje korporativne brendove u kategoriji roba svakodnevne potrošnje priznanja su pripala kompaniji Bambi za hranu, Nectaru za piće i niškoj Auri, u kategoriji hemija, kozmetika, farmaceutski i ostali proizvodi.

Kompanija Alfa Plam Vranje osvojila je priznanje Najbolje iz Srbije 2017 u kategoriji proizvodi za kuću i trajna potrošna dobra, NIS Novi Sad za proizvodna dobra i poslovne usluge, a kao najbolje veliko uslužno preduzeće nagrađen je Aerodrom Nikola Tesla. U kategoriji mala i srednja uslužna preduzeća, nagrađena je kompanija Energy Net.

Za najuspešnije uvođenje startap preduzeća nagrađen je Happy Honey, najbolji izvoznik je HBIS Group Serbia Iron & Steel u kategoriji velikih i Alumil YU Industry u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Najbolja turistička manifestacija je Tamburica fest, najbolji hotel u Srbiji je Grand Hotel & Spa, dok je etno kompleks Vrdnička kula najbolji "mali" turistički smeštaj u Srbiji.

Specijalna nagrada žirija pripala je Harder Digital Sova, a Nagrada za kontinuirani razvoj brenda Knez Petrolu.

U Akciji Najbolje iz Srbije 2017 nominovano je više od 150 brendova. Tradicionalna akcija, koju su 13. put organizovali PKS i Ministarstvotrgovine, turizma i telekomunikacija, podiže vidljivost domaćih brendova, a priznanje koje je od 2004. ponelo oko 340 dobitnika u različitim kategorijama, postalo je merilo uspeha i tržišne prepoznatljivosti, saoptila je PKS.

Članovi žirija akcije Najbolje iz Srbije 2017 bili su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije i istaknuti stručnjaci iz sveta marketinga, komunikacija i medija, zaštite potrošača.

Od 2004, kada je akcija Najbolje iz Srbije prvi put organizovana, nominovano je više od od 1.850 brendova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.