NavMenu

Subvencijama NSZ obezbeđen posao za više od 300 Novopazaraca

Izvor: Beta Ponedeljak, 04.06.2018. 15:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: aslysun/shutterstock.com)Ilustracija
Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) je sa 53 miliona dinara podržala aktivne mere zapošljavanja u Novom Pazaru, te su posao dobile 304 osobe, dok će realizacijom mera Lokalnog akcionog plana posao dobiti još 100 ljudi.

Za zapošljavanje 56 ljudi iz kategorije teže zapošljivih subvencije ukupne vrednosti 11,9 miliona dinara dobilo je 50 poslodavaca dok je sa 13,3 miliona NSZ podržala pokretanje sopstvenog biznisa 76 Novopazaraca.

U program stručne prakse uključene su 172 osobe, a one će praksu obavljati kod 50 poslodavaca. Za tu meru zapošljavanja izdvojeno je 28 miliona dinara.

Direktor NSZ Zoran Martinović izjavio je da će do kraja godine biti podržane dodatne mere zapošljavanja u Novom Pazaru, kao u svim filijalama NSZ širom Srbije.


Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac naveo je da u gradu nije bilo stranih investitora te je zato njihov cilj podrška domaćim privrednicima.

Nakon svečanosti potpisan je ugovor gradske uprave i NSZ o realizaciji mera iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2018. godinu. Dve strane su za sprovođenje tog plana obezbedile po 10 miliona dinara, za zapošljavanje 100 osoba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.