NavMenu

Počelo čišćenje vojnog aerodroma kod Sjenice

Izvor: Tanjug Subota, 02.06.2018. 08:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske Milosava Simovića, obišao je radove na tehničkom izviđanju površina na aerodromu Dubinje kod Sjenice, za koje se sumnja da su zagađene neeksplodiranim ubojnim sredstvima.

Aleksandar Vulin je izjavio da je tokom NATO agresije uništeno i oštećeno oko 170 objekata Vojske Jugoslavije, odnosno Vojske Srbije, a kao zadatak, dodao je Vulin, ostalo je da se još oko 80 objekata u potpunosti očisti od zagađenja koje je nastupilo tokom NATO agresije i samim bombardovanjem.

Aerodrom Sjenica je od strateškog značaja na ovom prostoru, istakao je Vulin i dodao da je veoma važno da se Vojska Srbije tu vrati, kako zbog građana Sjenice tako i zbog bezbednosti cele zemlje.

- Posle sprovedenih priprema, koje su obuhvatale obuku ljudi, nabavku zaštitne opreme, usudili smo se, konačno, da izađemo na ovaj prostor i da izvršimo u naredna tri meseca deo dekontaminacije ili čišćenja od neeksplodiranih ubojnih sredstava - objasnio je Diković.


Predsednik Skupštine opštine Sjenica Muhedin Fijuljanin naglasio je da u ovom aerodromu vide velike razvojne šanse.

- Imajući u vidu da će i auto-put Beograd-Bar proći u neposrednoj blizini smatramo da on u tom pogledu može da bude velika razvojna perspektiva, kako za opštinu Sjenica, tako i za Republiku Srbiju u celini - rekao je Fljuljanin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.