NavMenu

Objavljen regionalni konkurs za istraživačka dostignuća lekara i farmaceuta - Medis Awards 29. novembra u Sarajevu

Izvor: Klix Četvrtak, 31.05.2018. 15:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: anawat sudchanham/shutterstock.com)Ilustracija
Konkurs za dodelu Medis Awards raspisan je u osam zemalja Srednje i Jugoistočne Evrope, na kojem svoje istraživačke radove mogu prijaviti lekari i farmaceuti iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Reč je o prestižnoj nagradi za medicinska istraživanja koja se dodeljuje po peti put, a svečana dodela održaće se 29. novembra 2018. godine, po prvi put u Sarajevu.

Međunarodna nagrada osnovana je da podrži i podstakne stručnjake iz oblasti medicine čiji radovi direktno utiču na razvoj dijagnostike i lečenja različitih bolesti.

- Uspehe zdravstvenih radnika s područja istraživanja treba istaći i nagraditi, jer njihovi radovi značajno doprinose razvoju dijagnostike i lečenja i dobrobiti za pacijente. Ovim priznanjem želimo da omogućimo stručnjacima prepoznatljivost koju zaslužuju i pokažemo njihov doprinos društvu u kojem žive i rade - naglasila je dr Martina Perharič, generalna direktorka Medisa na konferenciji za novinare održanoj u Sarajevu.

Na konkursu mogu učestvovati doktori ili farmaceuti sa svojim naučnim istraživačkim radovima koje su predstavili u obliku članka objavljenog u afirmisanoj naučnoj publikaciji sa faktorom uticaja (IF) iznad 1,5. U protekle četiri godine prijavilo se više od 560 stručnjaka iz osam zemalja, a prošle godine komisija je pregledala i ocenila rekordan broj od 166 prijava lekara i farmaceuta te odabrala 19 finalista.

- Za prošle dve godine imali smo 29 prijava farmaceuta i lekara iz BiH, a u zadnje četiri godine dobili su dve nagrade Medis Awards, u oblasti neurologije i farmacije. Takođe, imali smo dodatna četiri finalista u oblasti neurologije, anesteziologije, kardiologije i pedijatrije što znači da je želja za napretkom u medicini i farmaciji prisutna - dodao je Emir Fazlić, izvršni direktor Medis International Sarajevo.

I ove godine pobednici će dobiti bronzane skulpture Budućnost umetnika Jakova Brdara, časne plakete i finansijske podsticaje za dalji istraživački rad. Novost su priznanja i finansijski podsticaji za sve finaliste.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.