NavMenu

Otvorena rekonstruisana pešačka staza na Brankovom mostu

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.05.2018. 14:54
Komentari
Podeli
(Brankov most) Pešačka staza na Brankovom mostu danas je ponovo otvorena i pešaci mogu da je koriste, a time je završena i sanacija ovog mosta, rekao je gradski menadžer Goran Vesić za TV Pink, prenosi Beoinfo.

– Sanacija Brankovog mosta počela je u avgustu prošle godine i njena vrednost je 210 miliona dinara. Prvo su bile zatvorene dve saobraćajne trake i pešačka staza, zatim smo u decembru pustili srednju traku, u februaru žutu, a sada je završena i pešačka staza - rekao je Vesić podsetivši da je ova pešačka staza bila van funkcije duže od dve godine jer je inspekcija zabranila korišćenje tog dela mosta.

On je dodao da su u međuvremenu zamenjeni svi čelični delovi ispod staze, te da je ugrađeno 350 tona čelika kako bi se taj deo mosta potpuno stabilizovao i ponovo bio bezbedan za pešake.

Prema njegovim rečima, ostalo je da se popravi lift za bicikliste, a tender za izvođenje tih radova je, kako je naveo, u toku.

Podsetimo, iako su svi radovi na Brankovom mostu završeni, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala pre nekoliko dana javnu nabavku u formi pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda za, kako se navodi, dodatne (nepredviđene) radove na rekonstrukciji Brankovog mosta.

Iz Direkcije za naš portal objašnjavaju da je postupak ugovaranja dodatnih radova bilo neophodan jer je tokom same rekonstrukcije Brankovog mosta došlo do neplaniranih radova i troškova.

- To je prouzrokovalo izmenu tehnologije izvođenja radova i druge dodatne troškove, bez krivice izvođača. Ovi troškovi su već učinjeni i njihovo ugovaranje u skladu sa zakonoma - navode u Direkciji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.