NavMenu

Goša ponovo otišla u stečaj - Javni poziv za prodaju fabrike u Smederevskoj Palanci najverovatnije u novembru 2018.

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.05.2018. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Katarina Stevanović)
Privredni sud u Požarevcu ponovo je doneo rešenje o otvaranju stečaja u Fabrici šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci, potvrdio je za naš portal stečajni upravnik Aca Mitić iz Žagubice.

Odluku je donela stečajni sudija Zvezdana Karaklajić na predlog Društva za trgovinu i usluge AA Capital Consulting 2017 Zemun. Na predlog ove firme, podsetimo, rešenje o pokretanju stečaja u fabrici iz Smederevske Palanke već je donošeno novembra prošle i januara ove godine, ali ga je u oba slučaja Apelacioni sud ukinuo, zbog proceduralnih razloga.

Za naš portal Aca Mitić kaže da očekuje da sada konačno počne stečajni postupak i da ovoga puta neće biti žalbi, jer je, kako kaže, zakonski zastupnik promenjen pre pokretanja novog stečajnog postupka.


- Prvo poverilačko ročište održaće se 21. juna, a 90 dana nakon toga biće verovatno proglašeno bankrotstvo. Zatim kreće procena imovine, a do kraja godine, najverovatnije u novembru, biće raspisan i javni poziv za prodaju - kaže Mitić za naš portal.

On objašnjava da program reorganizacije jedino može da podnese Poreska uprava, što ne veruje da će se desiti, jer kako navodi, "da je država htela da pomogne Goši to bi već učinila".

Podsetimo, vlasnik Goše bila je ŽOS Trnava koja je u aprilu 2017. fabriku prodala kipaskoj firmi Lisnart, a potraživanja prenela na čerku firmu ŽOS Zvolen.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Finansije

Struja za privredu Srbije od 1. maja jeftinija 25%?

Električna energija za komercijalno snabdevanje u Srbiji, odnosno za privredu, trebalo bi da pojeftini od 1. maja za oko 25% jer su pale cene tog energenta na tržištu, rekao je stručnjak za energetiku Željko Marković. On je za Betu rekao da je Elektroprivreda Srbije (EPS) cenu električne energije za privredu ugovarala zavisno od cena na tržištu i da je taj način izmenjen zbog energetske krize, kada su višestruko skočile. - Cene za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.