NavMenu

U 2009.godini još novih sadržaja na Adi Ciganliji - Do leta Centar vodenih sportova

Izvor: Blic Subota, 17.01.2009. 12:37
Komentari
Podeli

Do početka letnje sezone na Adi Ciganliji trebalo bi da bude izgrađen Centar vodenih sportova, kao i sportski centar na otvorenom za osobe sa invaliditetom. Do tada će biti završeno i obeležavanje parking-mesta na desnoj obali Savskog jezera (Makiška strana), a u planu je i nekoliko edukativnih kampanja kako bi se sprečile neželjene situacije tokom letnjih meseci.

Kako bi u što većoj meri unapredilo rad spasilačkih službi na „beogradskom moru“, JP „Ada Ciganlija“ će sledeće nedelje potpisati ugovor o saradnji sa italijanskom Nacionalnom službom za spašavanje.

- Osim razmene znanja i iskustava, u planu je i formiranje posebne Škole za spasioce i instruktore gde će se oni obučavati po najvišim evropskim standardima. Spasiocima koji budu prošli obuke, koje će se sprovoditi pod nadzorom italijanskih kolega, biće izdavane i međunarodno priznate licence. Na ovaj način, i sa spasilačkom službom i iskustvom u održavanju visokog nivoa bezbednosti posetilaca tokom cele sezone, Ada Ciganlija može da postane Centar za instruktažu spasilaca za potrebe Srbije - rekao je Zoran Gajić, direktor JP „Ada Ciganlija“.


Na levoj obali Savskog jezera (pre velikih tribina) do leta će biti otvoren Centar za vodene sportove. Na ovom mestu će se okupljati i vežbati poklonici ribolova, kajaka, veslanja, jedrenja, ronjenja.

- U planu je i izgradnja Sportskog centra za osobe sa invaliditetom, čije će korišćenje biti besplatno, a služiće i za pripreme naših paraolimpijaca. U saradnji sa nevladinim organizacijama, Gradom i donatorima, u toku je prikupljanje novca, posle čega će se krenuti i u realizaciju ovog projekta - kaže Gajić.


Prema njegovim rečima, na desnoj obali jezera (Makiška strana), duž starog Obrenovačkog puta, biće obezbeđeno oko 320 parking mesta čime će se, osim bezbednosti posetilaca, omogućiti i nesmetan prolaz autobusima gradskog prevoza koji je tokom letnjih meseci znatno otežan.

napomena : tekst je u potpunosti preuzet iz lista BLIC od 17.01.2009.godine

Napomena ekapija redakcije : pogledajte priču o Parku za venčanja, koji će biti nova beogradska atrakcija od proleća 2009.godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.