Izvor: eKapija | Sreda, 30.05.2018.| 16:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dijagonala iz Novog Sada gradiće hotel Splendor u Vrnjačkoj Banji - Rok za završetak radova 18 meseci

Budući izgled hotela Splendor
U konkurenciji tri velike građevinske firme, tender za izgradnju hotela Splendor u Vrnjačkoj Banji dobilo je preduzeće Dijagonala iz Novog Sada, saopšteno je na sajtu Merkura koji je investitor.

Direktorka Dijagonale Nailja Bitići i direktor Specijalne bolnice Merkur Dejan Stanojević, 25. maja potpisali su ugovor o gradnji hotelskog kompleksa Splendor u kome će biti potpuno rekonstruisana vila Romanija, koja se od gradnje 1924. godine do drugog svetskog rata i zvala Splendor.

Nakon mišljenja Zavoda za zaštitu spomenika iz Kraljeva i uz konsultaciju Građevinskog fakulteta, zaključeno je da je objekat potrebno potpuno rekonstruisati. To podrazumeva rušenje postojećeg i izgradnju novog originalnog objekta po projektu iz 1924. godine.

- Uskoro počinjemo sa zemljanim radovima i rušenjem objekta. Tokom leta i jeseni završićemo prvu fazu - izjavio je direktor Merkura dr Dejan Stanojević.

Na placu od 30 ari na kome je stari objekat izgradiće se još jedan novi moderan objekat, kao i kompleks otvorenih i zatvorenih bazena. Tako da će Splendor biti kombinacija starog i novog.

Splendor će imati oko 6.500 m2, sa dvanaest apartmana u smeštajnom delu, savremeno opremljen medicinski blok, kongresnu salu i podzemnu garažu.

Radovi na novom objektu Splendor realizovaće se u tri faze: prvu čine grubi građevisnki radovi, drugu instalacije i treću enterijer i partnerno uređenje. Vrednost prve faze radova je oko 331 milion dinara.

- Mi smo napravili dobar plan. Uzimamo dugoročni kredit iz Fonda za razvoj, koji sa našom poslovnom dinamikom koju imamo poslednjih desetak godina možemo da otplaćujemo a da se ne ugrozi stabilnost firme - izjavio je direktor Stanojević.

Rok za završetak radova je 18 meseci, tako da se planira da krajem sledeće godine komleks Splendor dočekuje goste iz zemlje i inostranstva koji žele da uz vrhunsku medicinsku uslugu i tretmane mineralnom vodom, uživaju u komfornom smeštaju i relaks sadržajima luksuznog hotela, navode iz Merkura.

Detaljnije o ovom projektu inače, eKapija je već pisala.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.