Izvor: Pregled | Utorak, 08.02.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Fabrici motokultivatora IMT-Knjaževac otvoren Biznis inkubator centar za razvoj preduzetništva i otvaranje novih radnih mesta

U Knjaževcu, krajem februara, ili početkom marta 2005.god treba da počne sa radom prvi Biznis inkubator centar u Srbiji sa zadatkom da pomogne razvoj lokalnog preduzetništva i otvaranja novih radnih mesta. Centar će se baviti i uspostavljenjem poslovnih veza između preduzeća, lokalne vlasti i nevladinog sektora, edukovanjem i pružanjem pomoći postojećim malim i srednjim preduzećima, kao i pružanju podrške samozapošljavanju u timočkoj  opštini.

 

Budući Biznis inkubator centar će biti smešten u jednoj od proizvodnih hala knjaževačke Fabrike motokultivatora IMT na površini od 1.000 m2.

 

Biznis inkubator centar će obezbediti mentore za svako preduzeće u prvih 6 meseci poslovanja, besplatan pristup Internetu, jeftinije knjigovodstvene i konsultantske usluge za izradu  biznis planova, a organizovaće i  seminare za menadžere. Sredstva za prvu fazu aktivnosti Biznis inkubator centra u Knjaževcu, do sada su dali Fond za otvoreno društvo, CHF i OEBS, a očekuje se i dodatna sredstva od kanadske CIDA.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.