NavMenu

JLB Soulier iz Pirota uskoro počinje proizvodnju za Siemens

Izvor: eKapija Petak, 01.06.2018. 12:28
Komentari
Podeli
Fabrike JLB-SOULIER u PirotuFabrike JLB-SOULIER u Pirotu
Fabrika JLB Soulier iz Pirota, koja se bavi proizvodnjom metalnih delova i alata za gumarsku i druge industrije, uskoro počinje proizvodnju za Siemens, pišu Pirotske vesti.

Iza ove kompanije stoji francuski kapital, navode Pirotske, a kompanija trenutno uglavnom radi za potrebe Michelina, sa kojim sarađuje mnogo godina unazad.

- Naš cilj je da u Pirot dovedemo što više "malih" kompanija koje su dobavljači Tigar Tyres dovedemo u Pirot. Na tome smo i radili mnogo godina unazad i evo imamo ovde kompaniju koja zapošljavanja trenutno više od 30 radnika sa planovima za proširenje proizvodnje i upošljavanje novih radnika. Michelin je veliki potencijal gde radi 3.500 radi, ali tu ima prostora za ogroman broj manjih firmi koje su "naslonjene" na poslovanje ovog giganta - rekao je gradonačelnik Vladan Vasić.

Vlasnik kompanije JLB Soulier Erik Blanšet kazao je da je u Srbiji već 17 godina.


- U Pirotu smo jer je moja grupacija partner sa Michelinom 40 godina. Michelin nas je zamolio da dođemo ovde i investiramo u Pirotu. Naša želja je da proširimo kapacitete u Pirotu - rekao je Blanšet.

Direktor fabrike JLB Soulier Dušan Popović kazao je Pirotskim vestima da je u samu zgradu i mašine investirano za sada oko 1,5 mil EUR., a planovi za dalje širenje su vrlo ambiciozni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.