Izvor: RTS | Sreda, 30.05.2018.| 11:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbiji dobija od Izraela savremenu tehnologiju za satelitske snimke

Ilustracija (Foto: Allexxandar/shutterstock.com)
Izrael će Srbiji dati na raspolaganje savremenu tehnologiju za satelitske snimke u kosmosu, koji će se u našoj zemlji koristiti za oblasti poljoprivrede i vodoprivrede, izjavio je ministar za inovacije i tehološki razvoj Nenad Popović.

On je to rekao posle sastanka sa izraelskim ministrom za nauku i tehnologiju Ofirom Akunisom u Jerusalimu, gde učestvuje na Međunarodnoj konferenciji pod nazivom Thinking out of the box.

Popović i Akunis su razgovarali o nastavku saradnje dve zemlje u oblastima kao što su kosmičke tehnologije i inovacije.

- Tim tehnologijama Srbija ulazi u novu, tenhološku i digitalnu budućnost - istakao je Popović u izjavi za Tanjug.

Prema njegovim rečima, na sastanku je dogovorena i saradnja Srbije i Izraela u oblasti startap zajednica i naučno-istraživačkih instituta.

Očekuje da Akunis do kraja godine poseti Srbiju, kako bi se upoznao sa svim inovacionim potencijalima koje ona poseduje.

Popović je učesnik Međunarodne konferencije o nauci i tehnologiji u Izraelu, koja za cilj ima upoznavanje drugih zemalja sa izraelskim tehnološkim i naučnim dostignućima i razmenu iskustava zemalja o inovacijama.

Pored srpskog, na konferenciji učestvuju ministri iz sfere nauke i inovacija iz više od 25 zemalja, vodeći izraelski naučnici i predstavnici diplomatskog kora.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.