NavMenu

SAP volonteri pomažu lokalnim neprofitnim organizacijama

Izvor: Promo Sreda, 30.05.2018. 16:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
SAP Social Sabbatical program društvene odgovornosti kompanije SAP podrazumeva volontersko angažovanje zaposlenih u SAP-u, koji svojom ekspertizom promovišu pozitivne promene i lokalnim neprofitnim organizacijama pomažu da reše kratkoročne poslovne izazove.

U okviru ovog programa tokom 2017. godine 258 SAP volontera radilo je u 90 organizacija širom sveta, kako bi društveno odgovoran rad neprofitnih organizacija učinili efikasnijim. Ove godine isti program sproveden je i u Beogradu, gde je dvanaest SAP zaposlenih iz regiona Centralne i Istočne Evrope uložilo svoje znanje i vreme u rešavanje strateških problema sa kojima se susreću organizacije u Srbiji.

Kako navode iz SAP-a, kroz prethodno utvrđenu metodologiju za učešće u ovom programu izabrane su organizacije: Propulsion Fund, Impact Hub, Beogradska otvorena škola i Forum mladih za osobe sa invaliditetom, koje su imale mogućnost da kroz dvonedeljni rad i uz iskustvo koje donosi SAP pronađu odgovore i kreiraju planove za prevazilaženje poslovnih izazova, kako bi dalje mogli da doprinesu razvoju preduzetništva, unapređenju veština mladih, jačanju radne snage, te lakšem zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

- Saradnja Foruma mladih sa invaliditetom i SAP konsultanata omogućila je unapređenje programa zapošljavanja osoba sa invaliditetom, koji Forum realizuje od 2008. godine. Jedan od suštinskih elemenata navedenog programa jeste baza kandidata sa invaliditetom koji traže zaposlenje, a uz pomoću koje Forum vrši predselekciju na zahtev poslodavaca. Proces (pred)selekcije kandidata vrši se manuelno, dok su istovremeno podaci nestruktuirani i neunificirani, što predstavlja teškoću i izazov u radu. Tim SAP konsultanata analizirao je trenutno stanje i predložio izradu nove aplikacije koja će omogućiti automatizaciju celokupnog procesa, te efikasnost i preciznost u selekciji kandidata, kao i pojednostavljenost procedura i lakšu komunikaciju izmedju tri strane - kandidata, poslodavaca i Foruma - rekla je o programu i njegovim benefitima Slađana Lević, kordinatorka projekata Foruma mladih sa invaliditetom.


Ona je dodala da je učešće u programu uticalo na razvoj kapaciteta Foruma, što direktno doprinosi unapređenju kvaliteta usluga koje pruža krajnjim korisnicima. U skladu sa dostavljenim predlogom SAP konsultanata, Forum će već naredne nedelje krenuti u implementaciju idejnog rešenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.