NavMenu

MR PVC Sistem planira nove investicije i zapošljavanja - Robot pravi prozore uz pomoć posebnog softvera

Izvor: Promo Utorak, 29.05.2018. 10:49
Komentari
Podeli
Kompanija MR PVC Sistem iz Beograda proširila je svoj proizvodni kapacitet pokretanjem novog obradnog centra, početkom aprila 2018. godine. Reč je, zapravo, o robotu koji koristi namenski softver za proizvodnju PVC stolarije, odnosno PVC profila.

Kako navode iz kompanije, prednost ovakvog procesa je što radnik samo na početku procesa ubacuje profile u mašinu koja ih zatim sama, na osnovu zadatog projekta, uvlači na obradu. Na ovaj način uvećava se automatizacija i skraćuje potrebno vreme za dobijanje gotovog proizvoda.

- Mašina ima mogućnosti da samostalno seče profile, priprema kondenz otvore, buši pripremne rupe za okove i ručice. Na ovaj način završna obrada je podignuta na mnogo viši nivo - ističu iz MR PVC Sistema.

Uz kapacitet od 240 ramova po smeni ulazi se u domen serijske proizvodnje, a postojeća CNC varilica i čistilica dodatno upotpunjuju kapacitete kompanije.

- Poluautomatizovan pogon za proizvodnju stakla u mogućnosti je da odgovori ovom tempu proizvodnje, kao i posebnim zahtevima, pa ovako zaokruženim procesom možemo izaći u susret kratkim rokovima i posebnim zahtevima, kako individualnih poručilaca posla, tako i onih kojima je potrebna veća količina ovih prozvoda.


Preduzeće MR PVC Sistem počelo je da radi 2003. godine kao mala porodična radionica za izradu PVC stolarije sa samo dva zaposlena. Petnaest godina kasnije, firma broji više od 30 radnika, uz dva izložbena salona u Beogradu.

U narednom periodu planiraju nove investicije koje će rezultirati sa novih 1.000 kvadratnih metara hala i kancelarijskog prostora, uz moderan izložbeni prostor i povećanje broja zaposlenih. Uspešno poslovanje na domaćem preneli su i na inostrana tržišta, tako da već godinama MR PVC izvozi u Austriju, Nemačku i Švajcarsku, a od ove godine i u Australiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.