Izvor: eKapija | Utorak, 29.05.2018.| 10:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Saobraćaj kao motor razvoja privrede - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Poslovni portal eKapija objavio je danas Tematski bilten: Saobraćaj - motor razvoja privrede. U novom tematskom biltenu pročitajte:

1. Koji infrastrukturni projekti se trenutno realizuju u Srbiji, ko ih finansira i kakve su šanse za domaće kompanije da učestvuju kao izvođači ili podizvođači?
2. Kako promene na tržištu utiču na špeditere, koji su glavni izazovi u poslovanju i zašto je važno uvođenje motora sa Euro 6 standardom?
3. Šta privlači strane kompanije da otvaraju pogone za proizvodnju auto delova i dodatne opreme u Srbiji?
4. Koliko je električnih vozila registrovano u Srbiji, kakva im je perspektiva i kakvi su planovi države u ovoj oblasti?
5. Kako konkurencija u avio i železničkom saobraćaju utiče na tržište i krajnje korisnike?

O ovim temama razgovarali smo sa predstavnicima državnih institucija, strukovnih udruženja, prevoznicima, trgovcima naftnim derivatima i rezervnim delovima, low cost kompanijama, proizvođačima opreme, stručnjacima za saobraćaj...

Sa Marinkom Ukropinom, generalnim direktorom kompanije SGS za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Crnu Goru, razgovarali smo o kvalitetu goriva u Srbiji i značaju kontrole naftnih derivata za stepen sigurnosti i pouzdanosti voznog parka, ali i za stanje državnog budžeta.

Kompanija Milšped predstavila je svoje poslovanje i planove za naredni period u kome planira otvaranje poslovnica u Kini i SAD.

Preduzeće Bodena iz Temerina više od dve decenije uspešno posluje na tržištima Srbije i BiH, a nedavno je ostvarila značajno partnerstvo sa belgijskim partnerima, dok je kompanija Orbico pokrenula projekat Shell brzih servisa na teritoriji Srbije. Predstavnici Pionir Petrola, koji je prvi na srpskom tržištu u ponudu uvrstio domaći aditivirani evrodizel, najavili su širenje poslovanja.

U novom Tematskom biltenu eKapije možete čitati i o prvom brzom punjaču za električna vozila kompanije ABB koji je instaliran u Beogradu, i o pametnim prikolicama Krone koje koriste novu tehnologiju telematike. O pametnom saobraćaju govorili su i predstavnici kompanije FLIR Systems čiji pametni senzori unapređuju kvalitet saobraćaja.

Kompanija cargo-partner nastavlja da usavršava svoja logistička rešenja, a WTO Srbija priprema novi logistički centar do kraja 2018.

O primeni nemačkih iskustava u modernizaciji srpskih pruga govorili su predstavnici kompanije DB Engineering & Consulting, a za kraj smo vam pripremili i interesantnu priču o japanskim "letećim" vozovima.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Pozivamo vas da i vi budete deo tematskih biltena: predstavite svoj rad i usluge koje nudite na tržištu, planove za naredni period, dajte svoj osvrt o temi i dodatno pojačajte svoju vidljivost kod čitalaca našeg portala.

PDF izdanje Tematskog biltena možete preuzeti OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.