Izvor: Beta | Četvrtak, 15.01.2009.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gvineja zainteresovana za saradnju sa "Jat Airways"

Gvineja je zainteresovana da srpska aviokompanija "Jat Airways" uvede linije između te afričke države i drugih zemalja, izjavio je danas (15. januar 2008. godine) vođa gvinejske privrede delegacije Jusuf Sampil.

On je na sastanku u Privrednoj komori Beograda kazao da bi "Jat Airways" mogao da u Gvineji uspostavi bazu sa nekoliko aviona.

- Nije nam namera da kupujemo avione, već da se otvori linija "Jat Airways" koji bi iz Gvineje leteo svuda po svetu - istakao je Sampil.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Srbije Radoslav Tomašević kazao je da je Srbija spremna da pomogne Gvinejcima u školovanju pilota, mehaničara i osposobljavanju avijacije.

Predvodnik petočlane privredne delegacije Gvineja kazao je i da je toj nerazvijenoj zapadnoafričkoj zemlji potrebna pomoć za elektrifikaciju glavnog grada Konakrija.

Sampil je dodao i da je Gvineja ima oko 10 miliona stanovnika i da je bogata boksitom, zlatom i dijamantima.

Vlasnik kompanije "Ćurčić export-import" Rajko Ćurčić, koji je doveo delegaciju iz Gvineje u Srbiju, kazao je da su posetili fabriku autobusa "Ikarbus" i da im je predložio da kupe 50 autobusa.

- U planu je i poseta Industriji mašina i traktora - dodao je on.

Delegacija iz Gvineje boraviće u poseti Srbiji još dva dana.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.