NavMenu

VESIĆ: Na proleće izgradnja postrojenja za preradu otpada u Vinči

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 28.05.2018. 15:17
Komentari
Podeli
Goran Vesić (Foto: beograd.rs)Goran Vesić
Izgradnja postrojenja za preradu komunalnog otpada u Vinči počeće na proleće sledeće godine, najavio je gradski menadžer Goran Vesić, podsetivši da se taj projekat radi u javno-privatnom partnerstvu sa kompanijama iz Francuske i Japana.

Deponiju Vinča, osim Vesića, obišli su i ambasadori Japana i Francuske, Đuinići Marujama i Frederik Mondolini, koji su naglasili da će problem jedne od najvećih deponija u svetu uskoro biti rešen.

Vesić je podvukao da je ovo najvažnije javno-privatno partnerstvo koje se desilo u Srbiji od kada je usvojen Zakon o javno-privatnom partnerstvu, te dodao da je vrednost tog projekta 333 mil EUR.

Govoreći o dinamici sprovođenja projekta, gradski menadžer je istakao da će do oktobra biti završena izmena Plana detaljne regulacije, a u oktobru će, kaže, Skupština Grada usvojiti taj Plan.

- Do kraja godine mi ćemo izdati građevinsku dozvolu za izgrađu postrojenja, a Plan detaljne regulacije je osnov za izdavanje građevinske dozvole - objasnio je Vesić.

Kaže da se na deponiji Vinča više od 40 godina odlaže svo beogradsko smeće i s obzirom da je ta deponija "pred zatvaranjem" - Beograd bi, ističe, imao problem sa odlaganjem smeća u narednih 10 godina da taj problem nije rešen kroz projekat sa japanskim i francuskim partnerima.

- Ovo je najveći ekološki problem na teritoriji Srbije. Takođe, ova deponija je proglašena za jednu od 10 najvećih u svetu, i jedna od dve u Evropi, dok je druga na teritoriji Rusije - ukazao je Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.