Izvor: Gradnja.rs | Ponedeljak, 28.05.2018.| 11:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Elon Musk planira da pravi opeku za izgradnju jeftinijih stanova

Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Preduzetnik Elon Musk, namerava da zemlju koju njegova firma Boring Company vadi pri kopanju tunela, pretvori u jeftin građevinski materijal.

Osnivač svetski poznatih kompanija Tesla, PayPal, SpaceX, kao i pomenute Boring Company, naime, planira da od iskopane zemlje i drugih ostataka koje se dobija prilikom gradnje podzemnog transportnog sistema u Kaliforniji pretvori u kako on kaže - nenormalnu količinu opeke, za građenje povoljnih stanova.

Finasiranje kačketima i bacačima plamena?

Muskov plan je da izgradi privatni sistem masovnog transporta u formi tunela ispod ulica Los Anđelesa koja će se koristiti za kretanje vozila po jednoj vrsti električnih sanki prikačenih na sistem šina. Vozila će se liftovima s ulica spuštati u tunele gde će, kao na traci, stizati do svojih odredišta brzinom od 200 km/h.

Izgradnja test tunela trenutno je u toku i on bi trebalo da vodi od sedišta SpaceX do Bel Aira, gde se u Muskovom posedu nalazi pet imanja.

Kako bi finansirao poduhvat izgradnje tunela, Musk novac prikuplja iz raznovrsnih prodajnih aktivnosti. Tako je u decembru prošle godine prodao 50.000 kačketa sa natpisom Boring Company i na taj način zaradio 1 mil USD, a od narudžbine 7.000 bacača plamena zaradio je 3,5 mil USD.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.