NavMenu

Za prvu fazu obnove Urgentnog centra izdvojeno oko 190 miliona dinara - U toku radovi na sedam objekata zdravstvenih ustanova

Izvor: Beta Ponedeljak, 28.05.2018. 15:43
Komentari
Podeli
Marko Blagojević (Foto: mc.rs)Marko Blagojević
Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je danas da je za prvu fazu obnove Urgentnog centra izdvojeno oko 190 miliona dinara, koliko će koštati radovi na rekonstrukciji zgrada koje ulaze u okvir te zdravstvene ustanove.

- Oko 190 miliona dinara će koštati rekonstrukcija zgrada Urgentnog centra. Ne samo prijemnog, dela već svih zgrada koje ulaze u okvir Urgentnog centra. U drugoj fazi biće i proširenja prijemnog dela, a ta druga faza je trenutno u fazi projektovanja - kazao je on za Radio-televiziju Srbije.

Navodeći da su u toku radovi na sedam objekata zdravstvenih ustanova, Blagojević je kazao i da su u pripremi projekti za izgradnju nove zgrade i rekonstrukciju postojećih kapaciteta onkologije, izgradnju nove zgrade Narodnog fronta, kao i projekat za Ortopedsku kliniku na Banjici.

- Pri kraju su radovi na bolnici Dragiša Mišović. Ta bolnica će u julu biti otvorena nakon devet godina - kazao je Blagojević i dodao da će objekat biti opremljen najmodernijom opremom vrednom vrednom oko 11 mil EUR.

On je kazao da su u toku radovi na spoljašnjosti dečije klinike u Tiršovoj i da bi tokom leta trebalo da krenu radovi na unutrašnjosti zgrade.

- Imamo gotove javne objekte, vrtiće, domove zdravlja, škole, ambulante, centre za socijalnu zaštitu u 88 gradova i opština. U 33 grada se u ovom trenutku radi - kazao je on.

Istakao je da se podjednaka pažnja poklanja centralnim, velikim zgradama koliko i seoskim ambulantama, školama i vrtićima.

- Radimo u konsultacijama sa lokalnim samoupravama i identifikujemo njihove potrebe - rekao je Blagojević i dodao da je Kancelarija ostavila trag u više od 100 opština.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.