NavMenu

Novi logistički centar kompanije WTO Srbija spreman do kraja 2018. - U planu i uvođenje nove IT platforme

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.06.2018. 12:06
Komentari
Podeli
Međunarodna transportna kompanija World Transport Overseas (WTO) dobila je, završetkom prve faze izgradnje logističkog centra koji se nalazi u industrijskoj zoni u blizini carinskog terminala Beograd, mogućnost korišćenja sopstvenog skladišnog prostora uz opciju povećanja kapaciteta u skladu sa potrebama.

Sama lokacija logističkog centra i blizina carinskih terminala Beograd i Dobanovci omogućava klijentima efikasnu i optimalnu realizaciju svih operacija, a Bogdan Gavrilović, menadžer prodaje u kompaniji World Transport Overseas za Srbiju, navodi da je reč o savremenom objektu koji će biti opremljen najmodernijom skladišnom opremom i tehnologijom (WMS).

- Korišćenjem takozvanog WMS sistema optimizuju se troškovi skladišnog poslovanja upravljanjem kretanjem roba i radnim operacijama unutar skladišta - objašnjava sagovornik eKapije.

Moderni logistički centar WTO na novoj lokaciji biće spreman za korišćenje već krajem ove godine.

Inače, kompanija World Transport Overseas posluje već skoro punu deceniju kao jedan od lidera na tržištu Srbije i regiona u pružanju usluga međunarodnog transporta i logistike. U saradnji sa partnerima širom sveta razvila je efikasan sistem preuzimanja i dostave pošiljki "od vrata do vrata", a kao posebna oblast i veoma efikasno rešenje prilikom uvoza i izvoza robe nametnuo se takozvani zbirni kontejnerski transport (LCL), koji je podržan razvijenom mrežom partnera i skladišnih centara na svim kontinentima.

U kompaniji kažu da su, u korak sa savremenim logističkim rešenjima, dodatno optimizovali i prilagodili uslugu potrebama svojih klijenata.

- Zahvaljujući profesionalizmu, posvećenosti uspehu i stručnom timu, a u saradnji sa međunarodnim partnerima, uspeli smo da ostvarimo potpunu pokrivenost globalnog tržišta preko svih glavnih utovarnih luka sa direktnim zbirnim linijama ka većini svetskih destinacija. To najčešće uključuje organizaciju zbirnog transporta "od vrata do vrata" za sve vrste generalnog tereta, kao i organizaciju prevoza kontejnerskog, vangabaritnog i specijalnog tereta - ističe Bogdan Gavrilović.

Shodno povećanju obima poslovanja i potrebama klijenata, WTO ulaže u razvoj sopstvenih i primenu najmodernijih IT platformi za rad.

- Plan nam je da u toku ove godine završimo uvođenje MS Dynamic NAV u svim WTO kancelarijama u regionu, čime bismo počeli da koristimo sve mogućnosti koje ta platforma pruža - kaže Gavrilović.

Nova IT platforma je sofisticiran alat za upravljanje lancem snabdevanja i objediniće poslovanje svih kancelarija kompanije u jedinstven operativni sistem. Ona podrazumeva praćenje pošiljki, komunikaciju, upravljanje podacima i dokumentima, finansijske aktivnosti, skladištenje, prodaju i, što je najbitnije - podršku klijentima.

Kompletan sadržaj biltena Saobraćaj - motor razvoja privrede pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.06.2023.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia dodaje u flotu Dash 8-400?

Air Serbia od 12. juna dodaje u flotu jedan Dash 8-400, prenosi zamaaero.com. Avion je uzet u "wet lease" od nemačke ACMI kompanije Avanti Aira. Ovo je prvi put da kompanija ima ovaj avion u floti, dodaju. - Prema neslužbenim i nepotvrđenim nformacijama Air Serbia će pribaviti još jedan Dash 8-400, te bi ovi avioni trebalo da zamene AirConnectova dva ATR 72-600, sa kojim Er Srbija nije zadovoljna zbog brojnih otkazivanja letova - navedeno

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.