Izvor: eKapija | Sreda, 06.06.2018.| 08:15

Pametne prikolice Krone koriste novu tehnologiju telematike - Podaci vidljivi u kabini vozača

Na sajmu transporta u švajcarskom gradu Bernu, proizvođači komercijalnih vozila Krone i softvera Astrata predstavili su takozvane "pametne prikolice" sa novom tehnologijom telematike. Reč je o sistemu kojim se podaci telematski prenose putem interfejsa.

U praksi to znači da Astrata izvlači najvažnije podatke o prikolici da bi ih prikazao na displeju vozača pod oznakom "Trailer Control". Na taj način je vozač upoznat sa statusom prikolice i u kabini na ekranu vidi kako su zone za hlađenje (Trailers Cool Liner Multitemp). Takođe, vidi status vrata u rashladnim zonama, odnosno da li su otvorena ili zatvorena.

Krone telematika je povezana sa nekoliko softvera i usluga sistema - Trimble, TomTom, Transics Agheera, Gatehouse, fleeture, Spredion i Gutrik.

- Kada govorimo o Krone proizvođaču vozila, podaci o prikolici su kompatibilni i čitljivi. Sa softverom Astrata našli smo rešenja za umrežavanje - objašnjava Januar Hermeling, predstavnik Krone telematike.

Inače, Astrata Europe, čije je sedište u Ajndhovenu, a posluje širom Evrope, pruža telematske usluge transportnoj i logističkoj industriji, dok je porodično preduzeće Krone jedan od lidera u proizvodnji komercijalnih vozila i poljoprivrednih mašina. Proizvodnja komercijalnih vozila uključuje prikolice i poluprikolice, prevoz kontejnera, swap sisteme, posebno konstruisana motorna vozila i CEP vozila za pakete usluga. Krone nudi sveobuhvatni servisni paket koji obuhvata telematiku, rezervne delove, finansiranje, iznajmljivanje vozila i marketing polovnih vozila.

Godišnji obim prodaje Krone grupe za pet decenija porastao je na nešto manje od 1,8 mlrd EUR, a osnovni prihodi su od komercijalnih vozila - oko 1,2 mlrd EUR. Tokom prošle godine Krone je proizveo 48.000 vozila, oko 37.000 poluprikolica i još skoro 11.000 zamenjivih sistema. Sa 30%, Nemačka je i dalje najsnažnije tržište prodaje.

Kompletan sadržaj biltena Saobraćaj - motor razvoja privrede pročitajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.