Izvor: eKapija | Nedelja, 27.05.2018.| 18:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan sporazum za razvoj filmske i kreativne industrije - Moguće otvaranje studija u Beogradu i posao za 150 ljudi

Ilustracija (Foto: chevu/shutterstock.com)
Na marginama Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu potpisan je sporazum o saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja studija u Beogradu, gde bi bilo zaposleno oko 150 mladih i kreativnih ljudi koji bi svojim radom i kreativnošću razvijali filmsku industriju, prenosi Beoinfo.

Sporazum su potpisali Aleksandar Antić, ministar energetike i rudarstva, ispred Vlade Srbije, Andrej Slepnjov, predstavnik Ruskog izvoznog centra, Viktor Demisjuk, predstavnik ruske producentske kuće Kinodanz, i Miloš Biković, srpski glumac, ispred producentske kuće Arhangel.

Dragomir Petronijević, član gradskog veća Beograda istakao je da će ovaj sporazum pružiti veliku šansu za zapošljavanje mladih ljudi.

- Imamo veliku priliku da daljim potpisivanjem ugovora razvijamo kreativnu industriju Beograda, odnosno Srbije. Pored radnih mesta, od izuzetne je važnosti što ovaj i slični koraci ukazuju na činjenicu ubrzanog razvoja i primene inovacija u filmskoj i kreativnoj industriji u kojima naš grad i zemlja mogu da budu lideri u budućnosti – rekao je Petronijević.

Miloš Biković je naveo da je izgradnja jednog ovakvog studija od velikog značaja za kulturu, a posebno kinematografiju.

- Izgradnja studija je od izuzetne važnosti, jer dugoročno podiže nivo kinematografije, otvara prostor za nova zapošljavanja, ali i podiže nivo primene tehnologije u proizvodnji. Ovaj korak je važan za Beograd, jer će ga ucrtati na svetsku mapu u proizvodnji filmova – kazao je Biković.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.