Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.05.2018.| 18:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Superiornost u marketingu i digitalizacija glavne teme petog Marketing Summita Beograd (FOTO)

U organizaciji InStore magazina i Poslovne akademije Finance u utorak (22. maja 2018. godine) je u beogradskom hotelu Hyatt Regency održan Marketing Summit Beograd. Najveća regionalna konferencija o marketingu, peta po redu, okupila je oko 300 profesionalaca iz sektora robe široke potrošnje, trgovačkog sektora, IT industrije, banaka i osiguravajućih društava, farmacije, distribucije, agencija i institucija, medijskih kuća, telekomunikacija i hospitality sektora, naveli su organizatori.

Kao uvodni govornik ovogodišnju konferenciju sa naslovnom temom "Marketing Advantage - Superiornost u marketingu: Korak ispred ostalih u Srbiji, regionu i svetu", otvorio je Branislav Vujović, osnivač i predsednik New Frontier Group.

On je govorio o važnosti razumevanja poslovnih modela i načinima na koje prošireni digitalni ekosistem može da pomogne u procesu poboljšanja poslovanja, targetiranja klijenata i prepoznavanja njihovih potreba. U digitalnim poslovnim modelima se vrednost stvara na novi način i mnoge aktivnosti se automatizuju, uključujući i prodaju koja u stvari postaje kupovina, gde sami klijenti obavljaju mnoge operacije za kompaniju. Time se smanjuju troškovi poslovanja i realno je očekivati da će kompanija to podeliti sa svojim klijentima, istakao je tom prilikom.

Konsultant Darko Lukić govorio je o novoj strukturi marketing organizacije u budućnosti, a Milena Filcheva, regionalni direktor marketinga za Fox Networks Group je, tokom intervjua sa programskim direktorom konferencije, Primožem Hvalom, govorila o novim formatima koje grupa razvija globalno, kao i važnosti dobrog sadržaja bez obzira na kanal komunikacije.

Jaka Kladnik, digitalni marketing menadžer u agenciji Marand, i Ljubiša Egelja, izvršni direktor marketinga u banci Societe Generale Srbija, govorili su o promeni organizacione strukture, načina razmišljanja, inovacijama i motivaciji marketing timova u procesu prilagođavanja modernom načinu poslovanja, dok je Isidora Nikolić, sa pozicije Google marketing solutions u kompaniji Google, pokazala primere i načine za zadobijanje pažnje gledalaca u digitalnim kanalima.

Neil Morley, rukovodilac marketinga u kompaniji Adria Mobile, govorio je o "fabrikama sadržaja" i dodatnoj vrednosti koju kompanije i brendovi moraju da ponude potrošaču. Olivera Nikodijević, Brands and Consumer Excellence Director SRB & MNE u kompaniji Molson Coors, predstavila je, kroz studiju slučaja, projekat jačanja i ponovnog rasta brenda Jelen, dok je Žiga Čebulj, Board member sales & marketing & development CEO u grupi Sportina, govorio o "drugačijem direktoru marketinga" i načinu na koji je Sportina Group transformisala svoj marketing sektor.

Prvi put u Srbiji, Christian Majgaard, idejni tvorac Legolenda i nekadašnji najuspešniji globalni direktor kompanije Lego, kao zatvorio je ovogodišnju konferenciju govoreći o svojoj dugoj i izuzetno uspešnoj karijeri u oblasti marketinga i menadžmenta. Otkrio je kako je Lego uspeo, pao i ponovo uspeo, zašto je danas važno biti uspešan u marketingu i koja je očekivana kompetentnost direktora marketinga.

Na završnom panelu učestvovali su Marko Putnik, direktor marketinga kompanije Triglav Srbija, Aleksandar Radoš, direktor marketinga i komunikacija Prve televizije, Saša Ćirić, direktor marketinga i razvoja Frikoma, i Vlastimir Vuković, CMO, član izvršnog odbora NLB Beograd. Oni su govorili o promenama koncepta marketinga kroz nove trendove i procese digitalizacije i svojim iskustvima u vođenju brendova i projekata.

Fotogalerija
Marketing Summit Beograd 2018

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.