NavMenu

Srbija nastavlja obnovu puteva i unapređenje bezbednosti saobraćaja iz kredita EBRD-a - Raspisivanje nabavki tokom 2018. i 2019.

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.05.2018. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Srbija nastavlja realizaciju projekta obnove puteva i unapređenje bezbednosti saobraćaja iz kredita EBRD, obezbeđenog 2013. godine. U vezi sa tim, objavljeno je prethodno obaveštenje o pokretanju postupka nabavki za realizaciju aktivnosti tokom 2018. i 2019. godine.

Kako se navodi, u drugoj polovini 2018. trebalo bi da budu pokrenuti tenderi za pojačano održavanje državnog puta IB 35, deonica Zaječar 5 - Knjaževac 1 (Trgovište), kao i državnog puta IB 15, Lot 1: Kula (Bačka Topola) - Vrbas (Savino Selo), i Lot 2: Vrbas (Zmajevo) - Srbobran (Feketić).

U toku 2019. godine trebalo bi da budu pokrenuti postupci za održavanje gornjeg sloja puteva IB 14 i IB 33, deonice APV granica (Kovin) - Ralja - Požarevac (Orljevo), te održavanje deonice Ražanj 1 (autoput) - Paraćin 1, kao i deonice Aleksinac 1 (autoput) - Ražanj 1 (autoput).

U istom periodu planirano je i pokretanje postupka nabavke za održavanje gornjeg sloja na deonice Ruma 1 (autoput) - Pećinci 1 (autoput), zatim na deonici Ruma 1 (autoput) - Sremska Mitrovica (autoput), te na deonici Ražanj 1 (autoput) - Aleksinac 1, kao i na deonici Brestovac 1 (autoput) - Doljevac 1.

Za navedene poslove mogu da se prijave firme iz bilo koje zemlje, navodi se, do 21. maja 2019. godine, kao i da kontaktiraju JP Putevi Srbije.

Obnova ovih puteva deo je projekta koji se sastoji iz dva dela, a ukupni procenjeni troškovi veći su od 390 mil EUR. Od toga zajam EBRD-a je 100 mil EUR.

Deo A, koji finansira EBRD, uključuje građevinske radove na rehabilitaciji puta i unapređenja bezbednosti na izabranim deonicama puta, dok se Deo B kofinansira sredstvima Svetske banke, Evropske investicione banke i Republike Srbije i pokriva realizaciju investicija u rehabilitaciju puteva i unapređenje bezbednosti saobraćaja, institucionalno jačanje, obezbeđenje glavnih projekata, nadzor na projektu, upravljanje projektom, monitoring i revizije projekta.

Više informacija planiranim radovima tokom 2018. i 2019. godine pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.