NavMenu

Alfa Technics u junu otvara fabriku u Svilajncu vrednu 5 mil EUR - Posao za 150 ljudi

Izvor: Tanjug Četvrtak, 24.05.2018. 08:53
Komentari
Podeli
(Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
Kompanija Alfa Technics iz Kragujevca u junu otvara fabriku u Svilajncu. Na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničih dostignuća u Beogradu kompanija Alfa Technics kupila je proizvodnu mašinu od 500.000 EUR za novi pogon.

Alfa Technics se bavi obradom čelika i proizvodnjom za auto i avionsku industriju. U Svilajncu će zaposliti 150 radnika, a u naredne tri godine još 200 radnika, istakao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

On je podsetio da je u rekonstrukciju prostora i mašine investirano 5 mil EUR.

Fabriku u Svilajncu biće otvorena u Slobodnoj carinskoj zoni u objektu od 4.000 kvadratnih metara, na ulazu u Svilajnac, sa autoputa Beograd - Niš, gde je nekada radila poznata Fabrika VIS za proizvodnju vijaka za mostogradnju, kamionsku, auto i traktorsku industriju.

VIS je, posle gašenja, 2011. kupila austrijska kompanija PORR, sa namerom da proizvodi betonske pragove za železnicu, preuredila je, unela opremu, svečano otvorila, ali proizvodnja, osim demonstracije na svečanom otvaranju, nikada nije krenula.


Direktor Alfa Technics Ivan Živković izjavio je ranije da ova firma proizvodi opremu za aerodrome, hidraulične tunele od aerodromske zgrade do aviona, servisna stepeništa za manje avione, koje na aerodromima širom Evrope ugrađuje partner iz inostranstva.

Živković je istakao da Alfa Technics izvozi 90% proizvodnje, a uvozi vrlo malo, samo čelik iz Rusije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.