NavMenu

TRIVAN: Ministarstvo zaštite životne sredine planira da zaposli 180 mladih

Izvor: eKapija Sreda, 23.05.2018. 14:15
Komentari
Podeli
Goran Trivan (Foto: mc.rs)Goran Trivan
Ministarstvo zaštite životne planira da zaposli 180 mladih, od čega 100 pripravnika, rekao je danas ministar Goran Trivan na konferenciji Energetika i klimatske promene, koju je u sklopu Nedelje energetike organizovao CEDEF.

- Zapošljavanje pripravnika je moguće i o tome ću se dogovoriti sa predsednicom Vlade. To će biti vrhunski potez. Te mlade ćemo 3-4 godine dodatno obučavati i obrazovati, kako bi postali najbolji stručnjaci - rekao je Trivan.

Pored ulaganja u kadar, neophodno je ulaganje i oko 15 mlrd EUR u zaštitu životne sredine, a samo u postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda oko 5 mlrd, dodao je.

Kako je podsetio, Srbija će do kraja 2018. dobiti Zakon o klimatskim promenama, što je, kako je, prema njegovim rečima, najvažniji zakon koji će ova Vlada doneti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.