NavMenu

Oglašena prodaja leskovačke hemijske industrije Nevena - Nastavak proizvodnje u zakupljenim pogonima zavisi od novog vlasnika

Izvor: eKapija Utorak, 22.05.2018. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: sabthai/shutterstock.com)
Za hemijsku industriju Nevena iz Leskovca, koja je u stečaju od kraja 2015. godine, traži se novi vlasnik.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je po prvi put prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica i to javnim nadmetanjem koje će biti održano 22. juna.

Za više od 270 miliona dinara, na koliko je procenjena vrednost leskovačke hemijske industrije, novi kupac postaće vlasnik objekta Kozmetika ukupne neto korisne površine 6.698 m2 u ulici Đorđa Stamenkovića u Leskovcu, zatim još dve proizvodne hale, ambulante i poslovnog prostora, trafostanice i kompresorske stanice na istoj adresi.

Među imovinom stečajnog dužnika su i građevinski objekti u Bulevaru Maršala Tolbuhina u Novom Beogradu, građevinsko zemljište u Leskovcu, a novi vlasnik preuzeo bi i 100% udela u zavisnom društvu DP Nevena Trejd, žigove i licence, te opremu i zalihe Nevene.

U Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika za naš portal potvrđuju da je reč o prvoj prodaji leskovačke Nevene kao pravnog lica.

- Oglas je objavljen danas. Rok za učešće u postupku je 15. jun, a zasada nemamo informacije o potencijalnim kupcima - navode.

Kompanija Nevena&All Me Cosmetics, Slobodanke Vlajčić, podsetimo, preuzela je nakon stečaja leskovačke Nevene proizvodne pogone ove hemijske industrije i obnovila proizvodnju kozmetike, u kojoj je sada zaposleno pedesetak radnika.

Pogoni u kojima je nakon stečaja obnovljena proizvodnja i gde se i sada proizvodi su pod zakupom, a sada su deo "paketa" koji će biti prodat uz Nevenu. Na pitanje šta će biti sa ovom proizvodnjom, u Agenciji kažu da je pitanje zakupca regulisano odredbama Zakona o stečaju.


- Ugovor o zakupu prestaje danom prodaje usled promene zakupodavca. Da li će proizvodnja biti nastavljena, kada i kom obimu zavisi od novog vlasnika.

Leskovačka Nevena, nekada je imala 500 zaposlenih. Fabriku je 2007. godine kupila bugarska firma Bulcvet, a Agencija za privatizaciju raskinula je privatizaciju 2010. godine, jer vlasnik nije ispoštovao obaveze iz ugovora o kupovini. U stečaju je od decembra 2015. godine.

Početkom ove godine, podsetimo i to, deo imovine hemijske industrije Nevena u stečaju u kojima se ne odvija proizvodnja, prodat je leskovačkom preduzeću W-Kargoles.

Više detalja o tenderu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.