NavMenu

Otvoren Centar za dijalizu u Lebanu

Izvor: Južne vesti Utorak, 22.05.2018. 11:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandr Ivasenko/shutterstock.com)Ilustracija
Iako je prve pacijente trebalo da primi još prošle godine, izgradnja Centra za dijalizu u Lebanu konačno je završena, pa bubrežni bolesnici iz Medveđe, Bojnika i Lebana na dijalizu neće morati da idu u Leskovac.

Nova zgrada Centra nalazi se pri Domu zdravlja u Lebanu, a za pacijente će se brinuti 2 lekara i 6 medicinskih sestara. U Centru postoji 6 novih aparata za dijalizu, a prema rečima v.d. direktora Doma zdravlja Vladana Stanojevića, osoblje je bilo na obuci i spemno je za rad.

- Centar je potpuno spreman za rad sa bubrežnim bolesnicima. Medicinske sestre i 2 lekara bili su na obuci i spremni smo za rad sa 18 pacijenata nedeljno. Na ovaj način ćemo rasteretiti Opštu bolnicu u Leskovcu, a pacijentima će mnogo lakše biti da dijalizu odrade u našem Centru, a ne kao do sada da putuju u Leskovac - kaže Stanojević.

Završni građevinski radovi počeli su početkom marta 2017. godine i finansirani su pomoću sredstava Evropske unije i Vlade Švajcarske koje su kroz razvojni program Evropski Progres izdvojile 5 miliona dinara, 10 miliona je uloženo iz državnog, a iz lokalnog budžeta 8,5 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.