NavMenu

Od leta 2019. jeftiniji internet u romingu - Za jedan megabajt 0,7 EUR

Izvor: N1 Nedelja, 20.05.2018. 16:35
Komentari
Podeli
(Foto: Georgejmclittle/shutterstock.com)
Evrokomesar za digitalnu ekonomiju i digitalno društvo Marija Gabriel izjavila je da će mobilni podaci u romingu pojeftiniti od narednog leta za građane EU i zemlje Zapadnog Balkana, koji će plaćati jedinstvenu cenu od 70 evrocenti za megabajt.

- Od 1. avgusta 2018. godine operateri su preuzeli obavezu da ponude paket podataka u kome će cene megabajta biti i nekoliko puta niže od sadašnjih. Naš cilj je da jula 2019. godine zajednička cena za sve zemlje na Zapadnom Balkanu i sve zemlje EU bude 70 centi po megabajtu - rekla je Gabriel.

Ona očekuje da bi 2020. godine megabajt trebalo da košta 45, a do 2021. godine 20 evrocenti, preneli su mediji. Gabriel je naglasila da će niže cene važiti za mobilni internet, a ne za razgovore.

- Predviđeno je i proširenje regionalnog roming sporazuma, koji trenutno postoji između operatera u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i BiH od 2014. godine. Tokom Digitalnog samita EU - Zapadni Balkan 13. juna u Sofiji on će biti proširen, tako da će obuhvatiti sve balkanske zemlje - naglasila je Gabriel.

Na Samitu EU - Zapadni Balkan 17. maja u Sofiji odvojeno je 30 mil EUR za investicije u širokopojasnoj mreži za region Zapadnog Balkana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.