NavMenu

Tender za rekonstrukciju niškog Trga kralja Milana čeka sredstva Ministarstva privrede - Vrednost radova oko 100 miliona dinara (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 18.05.2018. 11:06
Komentari
Podeli
Niški centralni gradski trg Kralja Milana mogao bi već septembra ove godine da se pretvori u veliko gradilište. Građevinska dozvola je tu ali ne i potrebna sredstva za realizaciju celokupnog projekta.

- Urbanistički projekat, idejni projekat, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radio je Zavod za urbanizam sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom - kaže za TV Zona Plus Miodrag Stanković, direktor niškog Zavoda za urbanizam.

- Sve behaton ploče biće izmeštene u park koji se nalazi ispred Gradske kuće i Oficirskog doma, a na samom trgu biće granitne ploče. Neće više biti nikakvih fizičkih prepreka na samom trgu a imaćemo osećaj da je on mnogo širi - dodaje.

Ivan Petković, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kaže da se na projektu uređenja trga intenzivno radi već godinu i po dana.

- Mi smo konkurisali kod Ministarstva privrede za sredstva. Rok da oni odobre ili ne naš projekat je nekih mesec ili dva. U pitanju je projekat vredan preko 100 miliona dinara. Pokušaćemo i preko nekih drugih fondova - dodaje on.

Nakon dobijanja zelenog svetla od Ministarstva privrede, kome se nadaju u KLER-u, uslediće javni pozivi za izvođače radova što po zakonu može da potraje koji mesec sa rokom za žalbe.

Fotogalerija
Novi izgled Trga kralja Milana u Nišu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.