Izvor: eKapija/seebiz.eu | Petak, 18.05.2018.| 10:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izvoz žitarica zaostaje za rastom proizvodnje - U 2018. transport preko Luke Bar

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
U prethodnih 10 godina proizvodnja i prinos žitarica u Srbiji imali su rast između 26% i 34% ali je izvoz, u istom periodu, povećan svega 5%, izjavio je Miloš Milovanovć, koordinator Svetske organizacije za hranu (FAO) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji.

- FAO želi da doprinese podizanju kapaciteta lokalnih proizvođača i izvoznika, ali i "otvaranju vrata" stranih tržišta na kojima Srbija još uvek nije prisutna sa svojim proizvodima. Danas smo prezentovali analizu uslova za investiranje u rečnu infrastrukturu u Srbiji,u cilju otklanjanja logističkih i administrativnih prepreka za veći izvoz - istakao je Milovanović na Danu žitara u okviru 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu koje organizuje udruženje Žita Srbije.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvorio je ovaj skup i naglasio da prepoznaje i podržava rezultate koje žitari ostvaruju.

- Posao države je da u susretima sa najvišim zvaničnicima otvara nova tržišta, kao što su na primer Egipat i Turska, i da obezbedi unapređenje infrastrukture. To se, između ostalog odnosi i na unapređenje rečnog transporta, jer je prevoz rekom devet puta jeftiniji nego drumski - poručio je ministar.

Inače, transport žitarica iz Vojvodine na treća tržišta od ove godine obavljaće se preko Luke Bar, prenosi portal Seebiz. To je rezultat sastanka predsednika privrednih komora Crne Gore i Srbije sa predstavnicima kompanija Srbija Kargo, Montecargo i Luka Bar, kao i izvoznicima žitarica MK grupom i Agro globom iz Novog Sada, koji je održan na marginama poslovnog foruma Crna Gora-Vojvodina u pokrajinskoj Privrednoj komori.

Srbija je 2017. godine izvezla oko 500.000 tona pšenice, 1.660.000 tona kukuruza i 500.000 tona drugih žitarica i brašna. Od navedenih količina, prugom Beograd – Bar, preko Luke Bar, prevezeno ukupno 35.000 tona žitarica. Polovina ukupne trgovine, oko 1.100.000 tona odvija se preko Rumunije, odnosno Dunavom, preko Konstance, a ostatak drumskim i željezničkim prevozom preko Rijeke i Kopra.

Razlog korišćenja duže rute bila je cena prevoza, koju formiraju Srbija Kargo, Montecargo i Luka Bar. Dogovorom o nižoj ceni prevoza ruta za izvoz preko Luke Bar postala je ponovo rentabilna za korisnike, prenosi Seebiz.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.