NavMenu

Komisija ispituje da li su GR Sport iz Sremske Mitrovice i poljski Polanik narušili konkurenciju

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.05.2018. 16:53
Komentari
Podeli
(Foto: Halfpoint/shutterstock.com)
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije saopštila je danas da je pokrenula postupak protiv preduzeća GR Sport iz Sremske Mitrovice i poljskog Polanika kako bi utvrdila da li su sklapanjem restriktivnog sporazuma narušili konkureniciju na tržištu veleprodaje atletske opreme i rekivizita.

Kako je navedeno, GR Sport je eksluzivni distributer kompanije Polanik od 2005. U veleprodaji atletske opreme (bez odeće i obuće) udeo tog preduzeća, kako je utvrdila Komisija, mogao bi da bude veći od 25%, zbog čega ima obavezu da prijavljuje restriktivne sporazume koje sklapa sa poslovnim partnerima.

Kako restriktivni sporazum između GR Sporta i Polanika nije prijavljen Komisiji sa zahtevom za izuzeće u skladu sa zakonom, odnosno nije izuzet, Komisija sumnja u postojanje povrede konkurencije koja za cilj ili posledicu ima ili može imati značajno ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje konkurencije.


Pozvani su svi koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovom postupku, da ih dostave Komisiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.