Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.05.2018.| 16:53

Komisija ispituje da li su GR Sport iz Sremske Mitrovice i poljski Polanik narušili konkurenciju

(Foto: Halfpoint/shutterstock.com )
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije saopštila je danas da je pokrenula postupak protiv preduzeća GR Sport iz Sremske Mitrovice i poljskog Polanika kako bi utvrdila da li su sklapanjem restriktivnog sporazuma narušili konkureniciju na tržištu veleprodaje atletske opreme i rekivizita.

Kako je navedeno, GR Sport je eksluzivni distributer kompanije Polanik od 2005. U veleprodaji atletske opreme (bez odeće i obuće) udeo tog preduzeća, kako je utvrdila Komisija, mogao bi da bude veći od 25%, zbog čega ima obavezu da prijavljuje restriktivne sporazume koje sklapa sa poslovnim partnerima.

Kako restriktivni sporazum između GR Sporta i Polanika nije prijavljen Komisiji sa zahtevom za izuzeće u skladu sa zakonom, odnosno nije izuzet, Komisija sumnja u postojanje povrede konkurencije koja za cilj ili posledicu ima ili može imati značajno ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje konkurencije.

Pozvani su svi koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovom postupku, da ih dostave Komisiji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.