Izvor: Dnevnik | Četvrtak, 08.01.2009.| 10:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Duvanska industrija Bujanovac u 2008. povećala proizvodnju za 70% - već potpisani ugovori za proizvodnju 1.500 tona folije u 2009.

(Foto: b)

Direktor Duvanske industrije Bujanovac Bogoljub Tomić izjavio je da je u prošloj godini ta fabrika proizvela 1.800 tona duvanske folije i time povećala realizaciju za 70% u odnosu na 2007. godini. On je kazao i da u 2009. godini, bez obzira na svetsku ekonomsku krizu, Duvanska industrija očekuje povećanje proizvodnje i izvoza.

- Od celokupne proizvodnje, 60% duvanske folije završilo je u izvozu, od čega je najveća količina izvezena u Iran gde smo imali najveći pojedinačni posao, zatim u Južnu Afriku, na Filipine, SAD, Mađarsku i bivše jugoslovenske republike, Hrvatsku BiH i Makedoniju - rekao je Tomić.

On je dodao da je ohrabrujuće to što je Duvanska industrija ugovorila popunu kapaciteta za proizvodnju duvanske folije za ovu godinu, jer su već potpisani ugovori za proizvodnju 1.500 tona folije, a očekuje se da u narednih nekoliko meseci budu potpisani i dodatni ugovori.

Firme:
Dib a.d. Bujanovac
Tagovi:
Bogoljub Tomić
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.