NavMenu

Vojvodina deli poljoprivrednicima 30 miliona dinara za proizvodnju vina i preradu pečuraka - Raspisan konkurs za podelu bespovratnih sredstava

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.05.2018. 09:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alexander Chaikin/shutterstock.com)Ilustracija
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i proizvodnju i preradu pečuraka na teritoriji AP Vojvodine. Zamisao je da se ulaganjem u novu opremu povećaju prihodi na poljoprivrednim gazdinstvima i podstakne zapošljavanje ruralnog stanovništva.

Bespovratna sredstava koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose ukupno 30 miliona dinara i utvrđuju se u iznosu do 50% od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova investicije, a za podnosioce prijava čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, fizička i ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60%.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 2,5 miliona dinara, odnosno 2,75 miliona dinara za prijave kod kojih su bespovratna sredstva moguća do 60% investicije.

Bespovratna sredstva su namenjena za nabavku opreme za proizvodnju vina (inoks sudovi za vino, vinifikatori, univerzalne posude za vino, uređaji za kontrolisanu fermentaciju i hladnu stabilizaciju vina, parni generatori za sterilizaciju opreme i sudova i uređaji za pranje, drveni sudovi i burići za barikiranje, filteri, muljače, pumpe, centrifugalni separatori itd.) i opreme za proizvodnju i preradu pečuraka.


Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu preduzetnika, privrednog društva ili zemljoradničke zadruge.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 15. junom.

Za više informacija pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.