Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.05.2018.| 08:43

Alfaco Inženjering počeo rekonstrukciju Hale sportova u Pančevu

Ilustracija (Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)
Radovi na rehabilitaciji regionalne sportske hale u Pančevu u okviru projekta Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija, počeli su nedavno.

Izvođenje planiranih radova će trajati 90 dana, a izvođač radova je Alfaco Inženjering iz Čačka, saopšteno je iz gradske uprave.

Predviđeni radovi obuhvataju zamenu stolarije, izolaciju zidova i krova i instalaciju opreme za grejanje i hlađenje. Stara stolarija iznad borilišta, površine 275 m2, će biti zamenjena novom, aluminijumskom.

Bočni zidovi i krov će biti pokriveni aluminijumskim panelima debljine 10 cm, a stara zidana klima komora iz 1969. godine će biti zamenjena novom koju će pokretati dve vazduh-voda toplotne pumpe. Ugradnjom toplotnih pumpi osim efikasnijeg grejanja po prvi put će biti omogućeno hlađenje Hale sportova.

Nakon završenih radova sportisti i gledaoci će imati mnogo bolje uslove u samoj Hali, a lokalna samouprava će smanjiti troškove održavanja kroz umanjene račune za grejanje i hlađenje.

Očekivani rezultat je objekat energetskog razreda C u odnosu na sadašnji razred E.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.