Izvor: Beta | Sreda, 16.05.2018.| 18:36

Povezivanje privrednih komora, kulturnih institucija i univerziteta - Vlade Vojvodine i ruske Arhangelske oblasti potpisale sporazum o saradnji

Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)
Pokrajinska vlada i Vlada Arhangelske oblasti iz Rusije potpisale su u sredu (16. maja 2018. godine) u Novom Sadu sporazum o trgovinsko-ekonomskoj, naučno-tehnološkoj, socijalnoj i humanitarnoj saradnji.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je na potpisivanju sporazuma da se u protekle dve godine radilo na uspostavljanju saradnje sa Arhangelskom oblašću, a da je sada ona i ozvaničena.

- Želeli smo da pokažemo i potvrdimo prijateljske i bratske veze naša dva naroda i dve regije i ovo je važna politička poruka kojom se mi ponosimo - rekao je Mirović i dodao da će Pokrajinska vlada učiniti konkretne korake kako bi građani osetili dobrobit te saradnje.

Sporazumom se otvara mogućnost povezivanja privrednih komora, kulturnih institucija i univerziteta.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin izjavio je da je današnji čin potpisivanja sporazuma veoma važan, jer je ta zemlja "na pragu suštinskog ekonomskog razvoja i učvršćivanja odnosa sa svojim partnerima", među kojima, kako je naglasio, Srbija ima posebno mesto.

Arhangelska oblast učestvuje ove godine i na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu od 15. do 21. maja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.