Izvor: eKapija | Sreda, 16.05.2018.| 15:57

United Media kupuje Srpsku naučnu televiziju

(Foto: antb/shutterstock.com)
Kompanija United Media, u većinskom vlasništvu investicione kompanije KKR, dobila je odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije Srbije da kupi Srpsku naučnu televiziju (SNTV).

Kako se navodi u rešenju Komisije, United Media namerava da, preko preduzeća koje će osnovati u Srbiji, kupi ovu televiziju. U ovom preduzeću United Media će imati vlasnički udeo od 75%, a vlasnik 25% kapitala biće Stanislava Katić.

Nakon sprovođenja transkacije, piše u rešenju, sadašnji vlasnik, udruženje Komitet znanja Srbije (KoznaS), će prestati sa proizvodnjom i emitovanjem kanala SNTV, a "novoosnovano društvo pod kontrolom United Media će lansirati novi kanal programske koncepcije usmerene na obrazovanje, nauku, kulturu i umetnost".

Živojin Žika Petrović, direktor i glavni i odgovorni urednik Srpske naučne televizije, kaže za portal eKapija da je reč o "udruživanju snaga u cilju unapređenja Srpske naučne televizije, kao i povećanja kapaciteta proizvodnje našeg medijskog sadržaja, te veće popularizacije nauke, kulture i umetnosti, a posebno o značajnijoj i sveobuhvatnijoj promociji genijalaca, uspešnih omladinaca, naučnika i umetnika".

- Postupak je još u procesu rešavanja nadležnih organa u drugim zemljama regiona, pa u tom smislu čim ova procedura bude završena obavestićemo javnost - objašnjava on.

Inače, SNTV je prva neprofitna televizijska stanica civilnog društva u Srbiji, osnovana 2012. godine, dok je United Media u Srbiji, između ostalog, vlasnik kablovskog operatera SBB i televizije N1.

United Media pod kontrolom je američkog investicionog fonda KKR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.