Izvor: eKapija | Sreda, 16.05.2018.| 14:24

Premija Triglav osiguranja Beograd u prvom kvartalu 2018. porasla 10%

Triglav osiguranje Beograd je u prvom kvartalu 2018. ostvarilo rast ukupne premije i tržišnog učešća, saopšteno je iz ove kompanije.

Kako je navedeno, prvi kvartal 2018. godine završen je sa rastom ukupne premije od 10% (obračunato u evrima) u odnosu na prethodnu godinu. Neživotna osiguranja su zabeležila rast od 9% računato u evrima, dok je segment životnih osiguranja porastao za 21% u poređenju sa istim periodom 2017. godine. Takođe, značajan rast ima i fakturisana premija Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja koja je u prvom kvartalu tekuće godine porasla za 80% iznad realizacije za isti period 2017. godine, navedeno je.

Društvo je zadržalo petu poziciju na tržištu, dodaje se, a prema poslednjim objavljenim podacima za 2017. godinu ostvarilo je rast tržišnog učešća za 1 odstotni poen na 5,7%, precizira se u saoštenju.

- Prvi kvartal 2018. godine karakterisale su niske temperature sa dosta padavina koje su sa jedne strane dovele do značajnih povećanja štetnih događaja u imovinskom segmentu osiguranja, a sa druge strane do kašnjenja sezone u poljoprivredi. I pored okruženja punog izazova, Društvo je zadržalo pozitivan trend rasta fakturisane premije u odnosu na isti period prethodne godine. Očekujemo očuvanje pozitivnog trenda rasta i u periodu - izjavio je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Beogradu.

Triglav osiguranje deo je Grupe Triglav, koja je, kako se dodaje u saopštenju, u prvom tromesečju ove godine uspešno poslovala. Dobit pre oporezivanja je iznosila 27,5 mil EUR, što je za 8% više nego prošle godine u istom periodu, a ostvarena neto dobit u visini od 23,3 mil EUR je komparativno gledano za 5 % viša.

Triglav je fakturisao 4 % više konsolidovane bruto premije – ukupno 293 mil EUR, dok je rast premija zabeležena na svim tržištima Grupe, dodaje se.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.