NavMenu

Infrastruktura železnice Srbije zaposlila 43 nova radnika

Izvor: Tanjug Utorak, 15.05.2018. 14:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SB7/shutterstock.com)Ilustracija
Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije zaposlilo je 43 radnika izvršnih službi na određeno vreme od godinu dana, do polaganja stručnog ispita, saopšteno je danas iz te kompanije.

Novozaposleni radnici su do posla došli nakon sprovedenog javnog konkursa, a počinju da rade od danas i to u železničkim čvorovima Užice, Subotica i Ruma, gde su, kako se navodi u saopštenju, novi radnici bili i najpotrebniji.

Posao su dobila 24 otpravnika vozova, koji će poslove na određeno vreme do polaganja stručnog ispita obavljati u Subotici i Užicu, a zanimljivo je da se za posao otpravnika vozova prijavilo čak četiri puta više kandidata nego što je traženo.

Pored otpravnika vozova, od danas je u tom preduzeću počelo da radi i 19 saobraćajno-transportnih radnika, od kojih je 16 primljeno u Rumi, a troje u Subotici.

Prijem zaposlenih realizovan je uz saglasnost Vlade Srbije, na osnovu obrazloženog predloga ove železničke kompanije, a prijem zaposlenih sproveden je s ciljem uvođenja profesionalizacije u poslovanje društva i podmlađivanja postojećeg kadra, uzimajući u obzir činjenicu da je prosečna starost u preduzeću 46,3 godine.


Krajem prošle godine, Infrastruktura železnice Srbije je u radni odnos primila deset visokoobrazovanih i stručnih inženjera sa potrebnim licencama, koji će raditi na upravljanju projektom izgradnje pruge za velike brzine Beograd - Budimpešta, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.