NavMenu

Tender za novu bolnicu u Doboju krajem maja

Izvor: Glas Srpske Utorak, 15.05.2018. 14:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Tender za izgradnju nove moderne bolnice Sveti apostol Luka u Doboju biće raspisan krajem ovog meseca, dok se početak radova može očekivati do kraja leta.

Nova bolnica, za koju će iz budžeta Republike Srpske biti obezbeđeno oko 80 mil KM (oko 40 mil EUR), raspolagaće medicinskim specijalističkim službama kao i svaka moderna evropska bolnica.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić istakao je da očekuje da će tender za projektovanje, izgradnju i opremanje nove dobojske bolnice po principu "ključ u ruke" biti raspisan do kraja maja.

- Tender će biti otvoren 45 dana, dok bi ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, naravno, ako ne bude žalbi, mogao biti potpisan krajem jula ili početkom avgusta - rekao je Bogdanić.

On je podsetio da će površina novog objekta biti oko 25.000 m2, a raspolagaće sa 365 kreveta za normalnu, intenzivnu i urgentnu negu, te anesteziju.

- Novi objekat, koji bi trebalo da bude završen u roku od 36 meseci od dana potpisivanja ugovora, biće sagrađen na površini pored reke Bosne i magistralnog puta, na lokaciji gde je nova bolnica za hemodijalizu - objasnio je Bogdanić.

On je podsetio da je Vlada na poslednjoj sednici dala zeleno svetlo ministarstvu da u saradnji sa rukovodstvom dobojske bolnice pokrene i sprovede međunarodnu proceduru javne nabavke za izbor glavnog izvođača projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.