NavMenu

JOKSIMOVIĆ: Očekujemo veću bespovratnu pomoć Evropske komisije

Izvor: Beta Ponedeljak, 14.05.2018. 14:39
Komentari
Podeli
Jadranka Joksimović (Foto: YouTube/screenshot)Jadranka Joksimović
Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović danas je ocenila da bi iznos bespovratne pomoći Evropske komisije za Srbiju trebalo da bude veći.

Ona je sa direktorom predstavništva Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Danielom Bergom razgovarala o podršci te banke i EU u razvoju malih i srednjih preduzeća, pre svega u podizanju standarda poslovanja, povećanja produktivnosti i poboljšanja kvaliteta rada, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Cilj je da se koordiniranim pristupom fondova EU (IPA 2018) i EBRD i unapredi pristupačnost kredita koje EBRD obezbeđuje za razvoj malih i srednjih preduzeća, a zbog lokalnog ekonomskog razvoja.

Joksimović je saglasna sa potrebom efikasnog modela kombinovanja bespovratnih IPA sredstava i zajmova EBRD.

U razgovoru je istaknuto da je neophodna dalja saradnja u realizaciji projekata iz oblasti energetske efikasnosti.

Joksimović je informisala Berga da su Ministarstvo za evropske integracije i Razvojna agencija Srbije potpisale memorandum o saradnji u vezi sa koordinacijom aktivnosti i nalaženja finansijskih izvora za projekte na lokalu, i to kroz mrežu regionalnih razvojnih agencija. To će, kako je objasnila, doprineti boljem prepoznavanju potreba malih i srednjih preduzeća na lokalnom nivou.

Berg je rekao da se sredstva opredeljena za regionalne incijative u značajnoj meri izdvajaju za potrebe Srbije, što dokazuje kapacitete institucija Srbije u odnosu na region, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.