NavMenu

Mlekara Šabac planira novi pogon kapaciteta prerade 250.000 litara sirovog mleka - Vrednost investicije oko 5 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 14.05.2018. 15:57
Komentari
Podeli
Mlekara Šabac dobiće u narednom periodu novi proizvodni pogon, kapaciteta prerade 250.000 litara sirovog mleka, a kako eKapija saznaje u tom preduzeću, gradnja bi mogla da počne 2019. godine.

Reč je o investiciji vrednoj više od 5 mil EUR, za koju je Mlekara Šabac podnela zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu.

Kako su nam objasnili, "investicija će biti realizovana kada se za to steknu svi tehnički i pravno-formalni uslovi, a nadamo se da će to biti već od naredne godine".

To je, kako ističu, nastavak razvoja i unapređenja poslovanja.

- Samo u prošloj godini uloženo je blizu 2 mil EUR u novi pogon za PET ambalažu i rashladno postrojenje. Ovaj vid ulaganja omogućava nam da unapređujemo i dalje razvijamo postojeći asortiman prepoznatljivih mlečnih proizvoda vrhunskog kvaliteta, kao što su: a la kajmak, sirko, mediteraneo, ABT jogurti, poppy čokoladno mleko... - kažu za eKapiju u Mlekari Šabac.

Kako dodaju, do kraja godine u planu je predstavljanje još nekoliko novih proizvoda, ali zasada ne žele da govore o detaljima.

Mlekara Šabac postoji više od 70 godina, a od 2016. godine je u vlasništvu M.I. Finance.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.