NavMenu

Za projektnu dokumentaciju hidrosistema Stubno-Rovni obezbeđeno 70 miliona dinara - Tender do kraja maja 2018.

Izvor: Tanjug Nedelja, 13.05.2018. 19:39
Komentari
Podeli
(Foto: stubo-rovni.rs)
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 70 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije neophodne za završetak Regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni koji će trajno rešiti pitanje snabdevanja vodom za 250.000 ljudi u Kolubarskom okrugu i gradskoj opštini Lazarevac.

Planirano je da tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije bude raspisan do kraja meseca, a potpisivanje ugovora može se očekivati u drugoj polovini jula.

Novac za izradu projekta, kako je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, najavila prilikom posete Valjevu 20. aprila, Ministarstvo je obezbedilo preraspodelom unutar svog budžeta.

Izrada projektno-tehničke dokumentacije obuhvatiće preostale delove cevovoda iz akumulacije Stubo-Rovni, u dužini od 27 km, ka opštinama Ub, Lajkovac i Lazarevac, postrojenje za preradu vode Pećina II kapaciteta 600 litara u sekundi, kao i novi cevovod za snadbevanje Ljiga.


Zadatak projektanta biće da izradi svu potrebnu dokumentaciju, od idejnog projekta do projekta za izvođenje radova, zajedno sa pribavljanjem građevinske dozvole, a za novi projekat izgradnje cevovoda do Ljiga i izradu studije opravdanosti.

Regionalni višenamenski sistem Stubo-Rovni koji se gradi već 29 godina, trenutno snabdeva samo mali deo Valjeva, a završetkom izgradnje svih objekata za koje izrada projekata počinje krajem leta, biće trajno rešeno pitanje snabdevanja vodom 250.000 stanovnika Valjeva, Mionice, Uba, Lajkovca, Lazarevca i Ljiga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.