NavMenu

Država pozvala programere i dizajnere da se uključe u unapređenje portala eUprava - Hakaton KodirajDržavu od 25. do 27. maja

Izvor: eKapija Petak, 11.05.2018. 09:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ahmet Misirligul/shutterstock.com)Ilustracija
Sinoć su u Beogradu, Novom Sadu i Nišu održana tri paralelna događaja na kojima su predstavnici Kancelarije za IT i elektronsku upravu i domaće IT zajednice podelili ideje i modele kojima se portal eUprava može učiniti funkcionalnijim i pristupačnijim građanima. Ovom prilikom upućen je i poziv programerima i dizajnerima iz cele zemlje da se prijave na Hakaton u ova tri grada koji će biti održan od 25. do 27. maja, uz ukupan nagradni fond od 7.500 USD koji će biti raspoređen u ova tri grada, i mogućnost da najbolji učesnici budu angažovani kao konsultanti za dalje unapređenje portala eUprava.

Hakatoni su, saopštila je ova Kancelarija, intenzivni događaji koji uglavnom traju 48 sati, tokom kojih više timova sastavljenih od IT stručnjaka različitih profila radi na razvoju inovativnih rešenja konkretnog problema. Ovo je prvi Hakaton koji organizuje kancelarija za IT i eUpravu.

Cilj Hakatona pod nazivom #KodirajDržavu je kreiranje inovativnih rešenja koja će portal eUprava učiniti jednostavnijim i privlačnijim za korišćenje. Timovi sastavljeni od dizajnera i programera će primarno raditi na unapređenju korisničkog iskustva, odnosno načina na koji milioni ljudi svakodnevno koriste elektronske servise na ovom portalu.

- Pozivamo IT stručnjake da se uključe u Hakaton i tako uzmu neposredno učešće u kreiranju moderne i efikasne eUprave u Srbiji. Pored novčane nagrade za najbolje timove, ovo bi mogla da bude i odlična prilika da identifikujemo stručnjake i timove koje bi mogli da angažujemo da uz nas rade na unapređenju sistema eUprave - izjavio je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Nenad Damnjanović, suosnivač organizacije IxDA@Niš, dao je praktičan savet svima koji planiraju da se prijave na Hakaton:


- Držite se više funkcionalnosti, a manje estetike. Izaberite procese koji će vam najviše odgovarati u datom trenutku.

Kancelarija za IT i eUpravu, uz podršku Inicijative Digitalna Srbija, od 25. do 27. maja organizuje prvi državni Hakaton namenjen unapređenju korisničkog iskustva Nacionalnog Portala eUprava. Hakaton je namenjen svima koji vole da programiraju, koji su inovativni i spremni da prihvate izazov i približe administraciju građanima "na klik".

Svi prijavljeni timovi dobiće projektni zadatak na osnovu kog će u periodu od 48 sati napraviti predlog softverskih ili hardverskih rešenja koji će funkcionalno i vizuelno dati predlog novog Portala eUprava.

Prijave za #KodirajDržavu su otvorene do nedelje, 13. maja, a svi detalji vezani za događaj i prijava se nalaze na sajtu Kancelarije za IT i eUpravu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.